Opt intervenţii chirurgicale şi un picior amputat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Toma face azi ce-a de-a opta operaţie, pentru că i s-a extins cangrena la abdomen
Cosmin Toma face azi ce-a de-a opta operaţie, pentru că i s-a extins cangrena la abdomen

Cosmin Toma, fotbalistul în vârstă de 16 ani a cărui carieră a fost zdrobită de un şofer neatent, zace pe patul de spital. Infecţia s-a extins de la picior la abdomen, iar părinţii băiatului vor neapărat să se facă dreptate în acest caz şi, mai ales, să vorbească cu medicul Radu Minulescu .

„Copilul meu este dristrus, are mânuţele praf de la injecţii!”. Asta spune mama lui Cosmin Toma, băiatul care a rămas fără un picior, în urma unui accident rutier, petrecut, acum o lună, în Târgovişte. În tot acest timp, adolescentul a suferit nu mai puţin de opt intervenţii chirurgicale, la Spitalul Floreasca din capital, dar problemele par să nu se mai termine. “Astăzi o să îl opereze şi o să mai stea vreo două săptămâni până se vindecă. Practic, acum e mai bine. Se fac atâtea operaţii pentru că a fost adus cu cangrenă de la Târgovişte. Asta ar fi ultima operaţie, aşa spun medicii. Mai rău este că cangrena s-a extins şi la abdomen. Băiatul meu stă în spital de pe 23 februarie. Vă daţi seama cât a suferit, câte calmante a înghiţit, câte injecţii a făcut. Are mânuţele făcute praf, nu mai suportă nici perfuzii, nu mai suportă nimic. Are braţele umflate, nu ai unde să pui un deget, de câte înţepături are”, a delarat pentru “Adevărul de Seară”, Ana Toma, mama băiatului. 

Cangrena a urcat la abdomen

Medicii de la Spitalul Floreasca fac tot posibilul pentru ca minorul să plece acasă sănătos, însă se luptă, din răsputeri, cu infecţia care a urcat înspre abdomen. „Când l-a cusut doctorul Minulescu, cum l-a cusut acolo, normal că rana i s-a infectat pentru că fiului meu nu i s-a făcut nicio perfuzie, nimic. Automat că piciorul s-a umflat şi infecţia a urcat până la abdomen. Dacă nu îl ţinea două zile în spital şi îl trimitea direct la Bucureşti, era bine. Infecţia a fost foarte puternică şi nu au mai avut ce să-i facă”, spune mama lui Cosmin.

Vrea să stea de vorbă cu medicul

Doctorul Radu Minulescu, cel care l-a văzut pe băiat, imediat ce a fost adus la spital, după ce a fost lovit de maşină, este acuzat de malpraxis. Părinţii lui Cosmin spun că fiul lor nu a fost îngrijit cum trebuie şi de aceea i s-a infectat piciorul. Ana Toma, mama băiatului vrea cu tot dinadinsul ca medicul vizat să-i dea explicaţii între patru ochi. „Eu aş vrea să fiu faţă în faţă cu doctorul Minulescu să văd ce are de spus, că el a zis că are doar o fractura deschisă. Ne liniştea că este bine şi uitaţi cât de bine este. Ne-a adus două radiografii şi ne-a spus că nu e grav. A afirmat că rana a fost plină de pământ. Păi dacă a fost rana plină de pământ, tu ca medic trebuia să iei primele măsuri ca să o cureţi. Mi se pare normal că trebuia să facă asta. Doctorul numai tâmpenii a spus. Eu vreau să văd dacă mai are curajul să mai ridice capul din pământ, după ce a mutilat un copil”, mai spune femeia.

Era foarte talentat la fotbal

Victor Dan, primul antrenor de fotbal al lui Cosmin Toma spune că băiatul era o tânără speranţă a fotbalului românesc şi era monitorizat de Petrolul Ploieşti.  În data 23 februarie, adolescentul, care este elev al Liceului Auto din Târgovişte, a fost lovit de o maşină, chiar în apropierea unităţii de învăţământ. Băiatul s-a ales cu o fractură la piciorul stâng şi a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din oraş, unde a fost supus primei operaţii, condusă de medicul primar Radu Minulescu de la secţia de Ortopedie. Ulterior, a fost dus la Spitalul Floreasca unde i s-a amputat piciorul stâng.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite