Ochelari noi şi proteze dentare pentru pensionarii târgovişteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tanti Elena şi-a schimbat ochelarii de curând
Tanti Elena şi-a schimbat ochelarii de curând

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor oferă sume de bani nerambursabile pentru cei care nu îşi permit aceste bunuri. După ce îşi achiziţionează noua pereche de ochelari, pensionarii trebuie să se prezinte cu bonul la C.A.R.P. pentru a-şi primi banii. De asemenea, aceştia au parte şi de excursii în diverse locuri din ţară, la care contribuie cu doar 30% din cheltuielile de transport.

Viaţa pensionarilor târgovişteni este departe de a fi decentă, aceştia abia reuşesc să îşi achite facturile lunare, iar cu mâncarea se descurcă fiecare cum poate. Pentru că acest an este greu pentru oamenii de vârsta a treia, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor le acordă ajutoare nerambursabile în bani, pentru a-şi cumpăra perechi noi de ochelari, proteze dentare, medicamente, dar şi bilete de tratament balnear, lucruri pe care aceştia nu şi le permit din pensia lor mică care, în majoritatea cazurilor, nu depăşeşte 500 de lei. “Am făcut o multe lucruri bune pentru a le mai îndulci viaţa, pentru că au nevoie de susţinere. Ei au nevoie de multe, dar nu şi le permit. După ce plătesc utilităţile, pensionarilor abia dacă le mai rămân bani să-şi cumpere de mâncare”, a declarat pentru Adevărul de Seară Ion Mihai, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor.
Pensionarii îşi achiziţionează perechea de ochelari după care se prezintă cu bonul la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor şi îşi primesc banii, în funcţie de cât permite bugetul. “Noi îi ajutăm, însă acum nu înseamnă că aceluiaşi pensionar îi dăm într-un an şi bani de ochelari şi de medicamente sau de alte produse. Oferim şi noi în limita bugetului de care dispunem şi, în special, celor care chiar au nevoie”, mărturiseşte acesta.

Excursii organizate pentru pensionarii târgovişteni

De la începutul anului s-au oferit 2000 lei pentru ochelari, 1000 lei pentru proteze dentare, 3000 lei pentru tratament balnear, 8000 lei pentru medicamente şi 8000 lei pentru alte produse sau servicii. De asemenea, C.A.R.P. organizează şi excursii în ţară pentru pensionari în care acoperă 70% din cheltuieli, beneficiarii contribuind cu restul de bani. “Noi, consiliul director, am ajuns la concluzia că este bine să facem excursii cu ei. Odată la două săptămâni alegem rute de până la 400 km dus-întors, excursii de o zi. Au fost şi cazuri în care am stat chiar şi două zile în anumite locuri. Dispunem de autocar propriu şi mergem cam 40-50 de persoane într-o asemenea excursie”, spune preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor. În acest an s-au cheltuit 20.500 lei din bugetul C.A.R.P.-ului pentru excursii oferite pensionarilor târgovişteni.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite