Oaspeţi din Ungaria la Centrul de Reeducare Găeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna aceasta, Centrul de Reeducare Găeşti este gazda primului seminar din cadrul proiectului „Parteneriat european de formare pentru o societate inclusivă”, proiect cu finanţare europeană, iniţiat de Centrul de Reeducare Buziaş în parteneriat cu centrele de reeducare de la Găeşti şi Târgu Ocna.

În cadrul seminarului vor fi diseminate concluziile care s-au desprins cu prilejul stagiilor de practică efectuate anul acesta de personalul educativ din cele trei centre de reeducare din ţară în penitenciarele pentru minori şi tineri din Ungaria: Kecskement, Pecs şi Tokol. La activităţile din cadrul seminarului vor participa funcţionari din centrele de reeducare de la Buziaş şi Târgu Ocna şi personal de conducere din penitenciarele ungureşti.    
    
Diseminarea va fi făcută pe ateliere de lucru şi va consta în elaborarea portofoliilor şi planurile de acţiune post stagii de practică. Specialiştii din centrele de reeducare româneşti îşi vor canaliza eforturile către găsirea unor strategii comune de intervenţie, care să favorizeze reinserţia socială şi profesională optimă a minorilor din custodie. Se are în vedere şi îmbunătăţirea programelor de educaţie şi diversificarea ofertei educaţionale, proiectul urmărind să ofere prilejul pentru specialiştii români şi străini să-şi transfere bunele practici în activitatea profesională cu tinerii delincvenţi.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite