Oana Mihaela Pietrăreanu este elev de onoare al oraşului Pucioasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oana Mihaela Pietrăreanu este elev de onoare al oraşului Pucioasa
Oana Mihaela Pietrăreanu este elev de onoare al oraşului Pucioasa

Copila a câştigat premii importante la toate concursurile şcolare la care a participat, scrie poezie şi face dans de performanţă.

A dat piept cu succesul la grădiniţă, când a fost premiată pentru desenele executate, dar şi pentru talentul cu care recita poezii. Competiţiile şcolare au venit aşadar ca o continuare firească a unui drum frumos pe care Oana Mihaela Pietrăreanu pornise.

„Am participat la toate concursurile de limba şi literatura română, de matematică. Sunt mândră de rezultatele obţinute: locul I, respectiv 100 de puncte la «Olimpicii cunoaşterii», «Smart», «Cangurul», «Evaluare în Educaţie», «Micul matematician». În clasa a IV-a am mers la olimpiadele de matematică şi educaţie civică”, spune Oana.

S-a întors încununată cu lauri, dar nemulţumită. „La olimpiada de matematică, m-am calificat până la faza judeţeană, unde am obţinut menţiune. Ştiu că puteam mai mult, dar pe moment emoţiile m-au copleşit. La educaţie civică am obţinut locul II la faza pe şcoală, locul I la faza zonală, locul I la faza judeţeană, iar la etapa naţională am obţinut menţiune. La olimpiada de educaţie civică am participat alături de colega mea, formând un echipaj. Eu m-am ocupat de eseu, iar ea de desen”, povesteşte eleva.

În semn de preţuire pentru rezultatele şcolare excepţionale, Primăria Pucioasa a recompensat-o pe Oana Pietrăreanu cu diploma „Elev de onoare al oraşului”.

Îşi transpune în vers trăirile

Oana Mihaela Pietrăreanu s-a apropiat şi de poezie, fiind copleşită de amintiri. Răsfoia un album de familie, când muza inspiraţiei s-a apropiat de sufletul ei. „Am zărit o fotografie cu bunica mea, care din nefericire a murit când eu aveam patru ani. Sunt mândră că am apucat să cunosc o asemenea minunată persoană. Dorul şi lacrimile care mi se scurgeau pe obraz m-au determinat să scriu prima poezie. I-am dedicat-o bunicii”, îşi aminteşte Oana. 

Cu fiecare dintre creaţiile ei, eseu sau poezie, îşi face cunoscute trăirile. „Atunci când compun mă las purtată de sentimente, de starea mea sufletească, pentru că încerc să transmit câte un mesaj”, spune copila. Mama este un personaj iubit al creaţiilor în versuri ale Oanei.

Mama

Cel dintâi cuvânt,
Singura de pe pământ
Ce te poartă mereu în gând.

Candelă ce veşnic va veghea
Asupra ta,
Cu trupul şi cu inima.
Este… mama.

Îţi oferă dragostea ei, necondiţionat,
Căci eşti o parte din ea.
Promite-i că n-o vei uita!

Întrebări şi răspunsuri:
Ce alte pasiuni mai ai?

Pe lângă creaţie şi matematică, iubesc dansul. Multe persoane nu înţeleg cum reuşesc să îmbin partea artistică cu ştiinţele exacte. Merg la cursuri de dans sportiv şi tematic de aproximativ 5 ani. În 2009, am obţinut cu echipa locul I la Concursul Naţional „Joc de creion”, cu dansul latino „Conga”. În 2010, ne-am clasat tot pe locul I la Concursul Naţional „Joc de creion” , cu dansul „Michael Jackson”.

Ce carieră îţi doreşti să îmbrăţişezi?
La această vârstă am multe idei şi nu mă pot hotărî asupra uneia. Mi-aş dori să devin avocat, deoarece ştiu să comunic şi să-mi susţin demnă părerea. Aş putea deveni economist, deoarece îmi place foarte mult şi matematica, sau aş putea fi poliţistă, după părerea mamei mele, care a spus că are încredere în mine că pot face dreptate.

Ce îi place:

Îmi place să fiu eu, nu altcineva. Accept sfaturi atunci când greşesc, dar nu accept să fiu insultată. Îmi place să visez la o lume fantastică. Îmi place să-mi petrec timpul cu cei mai buni prieteni ai mei, care mi-au fost şi-mi sunt alături.

Ce nu îi place:

Nu-mi place atunci când intru în conflicte. Sunt dezamăgită atunci când obţin o notă mai mică decât nouă sau mă clasez pe locul doi într-o competiţie. Spun aceste lucruri, deoarece sunt ambiţioasă şi ştiu că pot fi pe primul loc. Acesta este secretul meu: să dau tot ce am mai bun.

Profil:
Născută: 14 octombrie 1998
Studii:
Elevă în clasa a V-a la Şcoala nr. 1 „Mihai Viteazul” Pucioasa
Familie: O soră mai mare

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite