Oamenii străzii se mută în Centrele sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile întinde mâna pentru o pâine
Vasile întinde mâna pentru o pâine

Frigul din ultimele zile a determinat oamenii străzii să aleagă ca adăpost Centrele Sociale din Târgovişte. Temperaturile foarte scăzute din ultimele zile au fost greu de suportat de oamenii fără casă, astfel aceştia au mers la Centrul Social de Urgenţă din micro 4 şi la Centrul Sfânta Maria, unde au primit cele necesare.

Chiar dacă toate locurile de la cele două centre sunt ocupate, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Târgovişte, Delia Stănescu, a declarat că nimeni nu va fi lăsat în frig. Fiecare persoană va primi în primul rând un ceai fierbinte, o masă caldă şi condiţii de igienă personală, asta cu riscul de a dubla paturile din centre. “Chiar dacă cele două centre sunt ocupate la capacitate maximă, din punctual nostru de vedere nimeni nu va rămâne în stradă. Chiar dacă sunt în stare de ebrietate, aceşti oameni sunt purtaţi pe braţe de angajaţii centrului şi băgaţi la căldură. Toţi sunt primiţi pentru că nu vrem să se întâmple vreun deces. Primesc un ceai fierbinte, mâncare şi toate condiţiile de igienă”, a declarat Delia Stănescu.

Cod galben până miercuri

Atenţionarea de cod galben emisă de meteorologi va mai ţine până miercuri, 27 ianuarie.  Potrivit Administraţia Naţională de Meteorologie, vremea se va menţine geroasă, mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor, iar temperaturile minime nocturne se vor încadra, în general, între -25 şi -15 grade Celsius, iar cele maxime diurne vor fi negative. În plus, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de până la 70 – 75 km/k, spulberând şi viscolind zăpada şi determinând local scăderea şi mai mult a temperaturii.
Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa recomandă oamenilor să evite expunerea la frig, să consume alimente bogate în proteine (de exemplu, nuci sau carne) şi grăsimi nesaturate (ulei vegetal), să evite consumul de băuturi alcoolice şi să încălzească adecvat spaţiile de locuit.


Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite