O poveste de succes

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din echipa de proiect
O parte din echipa de proiect

Aşa a fost caracterizat de prof. Elena Manolescu proiectul "Pas cu pas spre viaţa activă", prin care absolvenţii învăţământului profesional şi tehnic sunt sprijiniţi să-şi găsească un loc de muncă în calificarea dobândită şi să-şi continue studiile.

Proiectul, finanţat prin fonduri europene, a fost implementat acum 11 luni de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Dâmbovita, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale. “Este vorba despre inserţia pe piaţa muncii a absolvenţilor rutei progresive, elevi ai grupurilor şcolare industriale, care în proporţie îngrijorător de mare pică bacalaureatul şi care trebuie să-şi găsească şi ei un loc pe piaţa muncii”, explică prof. Elena Manolescu, manager de proiect. Este vorba de un număr aproximativ de 10.000 de elevi dâmboviţeni, care la sfârşitul clasei a XIII-a trebuie să se integreze pe piaţa muncii. “Toate cercetările sociologice pe care le realizăm ne vor ajuta să-i îndrumăm correct. Mai avem două generaţii pe care n-am vrea să le pierdem”, a adăugat Elena Manolescu. “În ultimii patru ani, am fost directorul unei astfel de unităţi de învăţământ şi m-am confruntat cu această problemă. Sper ca, după implementarea acestui proiect, bursele locurilor de muncă pentru absolvenţi să aibă un mai mare impact în rândul tinerilor absolvenţi de învăţământ professional şi tehnic”, a precizat prof. Ion Sorin, inspector şcolar general şi membru în ehipa de proiect.
Datele adunate din teren arată din cei 1515 aboslvenţi de liceu tehnic, din promoţia 2010, 1291 nu aveau intenţia să-şi continue studiile. În acest sens, au fost derulate activităţi de consiliere pe tema orientării profesionale cu 1398 de elevi din clasele terminale.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite