CONCURS: O fotografie cu veterinarul vă aduce 3.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Competiţia, lansată de  Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor, se adresează tuturor celor care iubesc aparatul foto. Participanţii se pot înscrie până la 31 martie, cu cel mult trei fotografii. Va fi selectat câte un câştigător pentru fiecare din cele cinci regiuni: Africa, Europa, Asia & Pacific, America şi Orientul Mijlociu.

Pentru a marca „Anul mondial al veterinarilor”, Comisia Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor au lansat un concurs foto inedit.

Participanţilor li se pune o singură condiţie: să surprindă în imagine activitatea de zi cu zi a veterinarilor. Se pot înscrie în competiţie atât fotografii amatori, cât şi cei profesionişti, indiferent de vârstă şi de naţionalitate. Termenul-limită pentru transmiterea creaţiilor pe adresa https://www.vetsinyourdailylife.org este 31 martie.

Cele cinci premii, constând în echipament foto în valoare de 1.000 de euro fiecare, vor fi decernate în cadrul Conferinţei Săptămâna Europeană a Veterinarilor, care se va desfăşura în zilele de 19 şi 20 mai 2011, la Bruxelles. Practic, va fi desemnat câte un câştigător pentru fiecare din cele cinci regiuni: Africa, Europa, Asia & Pacific, America şi Orientul Mijlociu. Marele câştigător va primi în plus aparatură de 2.000 de euro.

Fotografiile pot fi retuşate prin editare


Ideea generală a concursului este de a-i conştientiza pe oameni că veterinarul, după 250 de ani de la apariţia acestei profesii, este mai mult decât un medic care se îngrijeşte de sănătatea animalelor. El joacă un rol esenţial în societate, garantând siguranţa alimentară şi menţinând sănătatea publică. Intitulat „Veterinarul în viaţa ta de zi cu zi”, concursul oferă o multitudine de oportunităţi iubitorilor de fotografie.

„Am descoperit această competiţie chiar la medicul care se ocupă de câinele meu. Tema mi se pare interesantă şi uşor de abordat, motiv pentru care m-am decis să mă înscriu, mai ales că şi veterinatul mă inspiră, întrucât este un om care pune mult suflet în tot ceea ce face”, spune Roxana, o târgovişteancă iubitoare de animale.

Jurizarea va ţine cont de relevanţa imaginii în raport de subiect, de originalitate, claritate şi mai ales de abilitatea de  a capta atenţia privitorului. Fotografiile pot fi color, sepia sau alb-negru şi retuşate prin editare.

Condiţiile tehnice


Fotografiile trebuie să fie transmise în format digital, prin intermediul formularului de înscriere online. Este nevoie să aibe un titlu şi pot include chiar şi o scurtă explicaţie, de maxim 150 de caractere. Imaginile trebuie să fie de înaltă rezoluţie maste: 2480x3508 sau de până la 7016x9933.

Participanţii trebuie să certifice pe formularul de înscriere că materialul este al lor şi drepturile de autor nu au fost încălcate. De asemenea, trebuie să fie de acord ca fotografiile să poată fi folosite ulterior de către Comisia Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite