O fetiţă de 9 ani figurează cu acelaşi CNP în două judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din aceasta cauză, minora nu a mai primit alocaţia de la stat din luna septembrie 2009. Părinţii fetei sunt îngrijoraţi şi spun că dacă problema nu se va rezolva, fata va avea neplăceri pe viitor la eliberarea unor acte

O fetiţă de 9 ani din localitatea dâmboviţeană Vulcana Pandele trăieşte o dublă identitate din cauza unei cifre introduse greşit la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor din Cluj. Mai exact, Ruth Apostoaei are acelaşi CNP cu al altei minore, Ioana Socaciu din Cluj. Greşeala a ieşit la iveală acum doi ani când părinţii fetei au fost să ridice alocaţia fetei. Reprezentanţii Direcţiei Muncii Dâmboviţa i-au asigurat atunci pe părinţi că problema se va rezolva. Şi aşa a fost, numai că din luna septembrie a anului trecut, fetiţa a rămas fără alocaţie după implementarea noului sistem informatic la nivel naţional.

Părinţii au fost acuzaţi că ridică alocaţia din două judeţe

 „Am fost anunţaţi acum doi ani de zile că alocaţia ei a fost blocată deoarce mai există o persoană cu acelaşi CNP în Cluj. Pe vremea aceea eram acuzaţi că ridicăm alocaţia din două judeţe, Dâmboviţa şi Cluj. Am fost la Direcţia Muncii, iar directoarea a sunat la Cluj şi a constatat că problema era la acolo. Pe moment s-a rezolvat, dar problema a reapărut în septembrie anul trecut. Ni s-a spus că totul a pornit în urma implementării noului sistem informatic şi că CNP-ul fetiţei noastre nu este valid pentru că este al altei persoane, al altei fetiţe, din Cluj. ” Daniela Apostoaei, mama fetei.

Am putea avea probleme pe viitor

Ruth Apostoaei s-a născut acum 9 ani, în Cluj. Părinţii sunt de părere că greşeala a fost strecurată în acte încă de atunci însă până la vârsta de 7 ani nu au avut probleme.  De asemenea, ei spun că nu banii pe care îi au de recuperat, sunt problema, adică aproximativ 150 de lei, ci faptul că fata lor ar putea avea probleme pe viitor în eliberarea unor acte.

„Lucrul acesta, dacă nu se va rezolva, va crea probleme în viitor, la eliberarea unor documente. Soţul meu s-a deplasat la Serviciul de Evidenţă a Populaţiei din judeţul Cluj şi acolo i s-a spus că în 15 zile problema va fi rezolvată mai ales că CNP-ul fetiţei noastre este corect şi cel al fetiţei de acolo a fost introdus greşit. Văzând că nu s-a rezolvat din septembrie până acum, am mers la Direcţia Muncii Dâmboviţa iar directorul de aici ne-a promis că se va implica personal în rezolvarea acestui caz, dar cel mai devreme problema se va rezolva în termen de 60 de zile”.

Este nevoie de un alt certificat de naştere la Cluj


Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale Dâmboviţa spun că Ruth îşi va primi alocaţia doar în momentul în care Ioana Socaciu din Cluj îşi va schimba certificatul de naştere. „Am eliberat părinţilor copilului din Vulcana Pandele o adresă în care le-am spus că nu mai poate primi alocaţie până nu se rezolvă problema copilului din Cluj. Am înaintat demersurile la AJPS Cluj, i-am contactat prin e-mail dar şi telefonic şi în momentul în care acest CNP nu va mai apărea valid în alt judeţ, în cazul de faţă la Cluj, părinţii pot primi alocaţia pentru fetiţă. Minora din Cluj va trebui să îşi facă alt certificat de naştere”, a declarat Matei Mihaela, purtător de cuvânt Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite