Târgovişte: Vârf de sezon al plângerilor la OPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Vârf de sezon al plângerilor la OPC
Târgovişte: Vârf de sezon al plângerilor la OPC

Tot mai mulţi târgovişteni sesizează neregulile din magazine. Ultima campanie a inspectorilor dâmboviţeni a vizat 54 de agenţi economici şi s-au dat amenzi în valoare de 88.700 de lei.

În primul semestru al acestui an, la Oficiul Judeţean de Protecţie a Consumatorilor (OJPC) Dâmboviţa s-au primit nu mai puţin de 303 de reclamaţii, cele mai multe dintre ele fiind legate de alimente, dar şi de serviciile prestate de anumite societăţi comerciale.

„Târgoviştenii reclamă cel mai adesea faptul că un produs alimentar a expirat, serviciile bancare, de telefonie, dar şi aparatura electrocasnică defectă“, a declarat purtătorul de cuvânt al OJPC, Ionela Sandu.

Pâine murdară şi produse expirate


Produsele a căror dată de valabilitate a expirat sunt primele în lista de verificări ale inspectorilor OJPC Dâmboviţeni. „Am mers acum câteva săptămâni la Oficiul Judeţean de Protecţia Consumatorului ca să reclam că am găsit într-un supermarket câteva produse exiprate“, spune Ion Nedelea, un târgoviştean în vârstă de 45 de ani.

Alţi clienţi sunt sunt chiar revoltaţi de ceea ce găsesc prin magazine.

„Mă duc la OJPC ca să fac scandal. Nu se poate să cumperi o pâine şi să vezi gângănii sau urme de gunoi prin ea. Asta e culmea! Nu mă las până nu o să plătească patronii magazinului!“, a spus Aurica Popescu, o pensionară în vârstă de 81 de ani din Târgovişte. 

Deşi numărul reclamaţiilor a crescut, inspectorii spun că nu întotdeauna se semnalează nereguli. „Există şi sesizări neîntemeiate pe care inspectorii noştri trebuie să se ducă totuşi să le verifice“, declară purtătorul de cuvânt Ionela Sandu.

Controalele s-au înteţit


Patronii, la rândul lor, spun că numărul controalelor a crescut ca urmare a numărului mare de reclamaţii şi că mulţi cumpărători îi ameninţă chiar că le trimit inspectorii pe cap.

„Avem clienţi care se enervează pentru că ori nu îşi pot permite anumite produse, ori li se pare lor că nu sunt conforme şi ne ameninţă că se duc la OJPC. Cţiva chiar ne şi trimit inspectorii pe cap“, spune Adrian Nedelcu, patronul unui magazin mixt din microraionul 6. 

În această lună, inspectorii OJPC Dâmboviţa au verificat nu mai puţin de 54 de agenţi economici.

„Ultima campanie s-a desfăşurat în perioada 13 - 17 iulie. Aceasta a controlat nivelul de zgomot al echipamentelor electronice, compatibilitatea electromagnetică la aparatele electrice, spălătoriile auto, ştrandurile, piscinele, casele de schimb valutar şi zonele de agrement. Amenzile au fost în valoare totală de 88.700 de lei“, a declarat Aurelia Maican, inspector OJPC Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite