Târgovişte: Nu se preiau cereri la paşapoarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Nu se preiau cereri la paşapoarte
Târgovişte: Nu se preiau cereri la paşapoarte

Serviciul de Paşapoarte Dâmboviţa va funcţiona mâine doar pe jumătate. Angajaţii vor elibera documentele persoanelor programate, dar nu vor prelua cereri din partea cetăţenilor. Această situaţie va dura doar mâine, urmând ca de marţi serviciul să funcţioneze normal.

Directorul serviciului, Gabriel Savu, a declarat pentru „Adevărul de Seară“ că măsura a fost luată pentru a trece la etapa de emitere a paşaportului electronic. „Spaţiul pe care îl avem la dispoziţie trebuie să fie recompartimentat pentru a face loc noilor aparate, care vor sosi probabil într-o săptămână. De aceea avem nevoie şi de această zi pentru a face schimbări, în vederea introducerii paşapoartelor electronice“, a precizat Gabriel Savu.

Un paşaport electronic va costa 266 de lei

Directorul de la paşapoarte a adăugat că va anunţa cu două săptămâni înainte data introducerii paşapoartelor electronice pentru ca dâmboviţenii să nu fie luaţi prin surprindere. Costurile unui paşaport electronic vor fi mai mari decât ale unui paşaport obişnuit. Preţul pentru cel electronic va fi de 266 de lei, în timp ce un paşaport obişnuit costă 200 de lei.

 „Termenul pentru eliberarea unui paşaport electronic este de 30 zile calendaristice, în timp ce pentru un paşaport normal termenul este de 20 de zile lucrătoare. Pentru situaţii de urgenţă, detaliate în lege, până la emiterea paşaportului electronic se poate elibera un paşaport temporar, care se va preda serviciului emitent la încetarea situaţiei care a necesitat emiterea lui“, a adăugat şeful Serviciului Paşapoarte Dâmboviţa.

În perioada de vârf din iulie - august au fost emise 4.824 paşapoarte, dintre care 1.386 în regim de urgenţă. Media zilnică a fost de 109 paşapoarte, în timp ce, în perioada ianuarie – iunie, aceasta a fost de 58 de documente.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite