Noi locatari la ZOO Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar daca îşi duc viaţa în captivitate, animalele se înmulţesc pe capete, pentru că le merge bine. De la începutul anului au venit pe lume caţiva pui de maimuţă, sconcşi, capre pitice olandeze, oi pitice, mufloni, poney sau capre iordaniane.

La ZOO se simt ca în mediul lor natural, pentru că sunt tratate regeşte de către îngrijitori. Animalelor nu le lipseşte absolut nimic. Au hrană suficientă, loc de joacă iar „apartamentele” le sunt curăţate aproape zilnic, acolo unde este cazul. Toate aceste aspecte au făcut ca mulţi dintre locatarii Grădinii Zoologice din Târgovişte să aducă pe lume puişori.

De la începutul anului au venit pe lume caţiva pui de maimuţă, sconcşi, capre pitice olandeze, oi pitice, mufloni, poney sau capre iordaniene. În general, animalele pe care le avem la Grădina Zoologică sunt animale adaptate la captivitate, sunt animale crescute de generaţii întregi la noi. Le asigurăm toate condiţiile de hrană şi întreţinere pentru ca ele să fie fericite şi să poată să se reproducă. În fiecare an avem pui atât la păsări cât şi la animale. Anul acesta suntem fericiţi că am reuşit să obţinem pui la sconcşii aduşi anul trecut. Sunt animale care se reproduc la o vârstă fragedă. La 11 luni deja intră la reproducţie. De asemenea, am obţinut pui la mufloni, la maimuţe, la ponei”, ne-a declarat extrem de încântată, directoarea Grădinii Zoologice din Târgovişte, Mihaela Biculescu.



Habitat pentru pelicani


Toate bune şi frumoase, însă impunătorul pelican şi-ar dori şi el un spaţiu de joacă mai generos. Reprezentanţii ZOO Târgovişte s-au gândit la o variantă, ce-i drept cam costisitoare, pentru a-i satisface pretenţiile „guşatului”. „Noi ne dorim multe animale. Cu cât sunt mai multe şi venitul nostru creşte, dar nu poţi să aduci foarte multe în condiţiile în care nu ai un spaţiu corespunzător. Sperăm să punem în aplicare proiectul cu adăpostul pentru păsările de baltă şi să aducem un pelican pe unul din lacurile din grădină. Suntem în faza de proiect cu această idee şi sperăm, ca cu sprijinul autorităţilor, să îl ducem la bun sfârşit”, mai spune Mihaela Biculescu.



Ce mai puteţi vedea la ZOO Târgovişte


La Grădina Zoologică din vechea Cetate de Scaun mai puteţi admira animale şi păsările recent aduse, cum ar fi: coati, sconcşi, capre pitice, oi pitice, papagali Iaco, pasărea Trumpeter Hornbil sau micul Atlantic, o specie de raţă. Pe lângă acestea, trebuie să vizitaţi şi hipopotamul pitic, vulturul pleşuv, maimuţele din rasa mangabi negru cu moţ, specii unicat în România.

image
image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite