Târgovişte: Ioana Nicolescu, mica dansatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Ioana Nicolescu, mica dansatoare
Târgovişte: Ioana Nicolescu, mica dansatoare

La numai 11 ani, Ioana se poate mândri cu medaliile, diplomele şi cele şase cupe câştigate la concursurile naţionale de dans sportiv.

În paşi de dans pe muzică latino, plină de graţie, energică şi extrem de elegantă. Aşa am descoperit-o pe Ioana, la repetiţii. Târgovişteanca ne-a mărturisit că primii paşi de dans i-a făcut la îndemnul mamei sale, cu mulţi ani în urmă. „Aveam 4 ani cînd mama m-a luat de mână şi m-a dus la Casa Sindicatelor ca să mă înscrie la dansuri de societate. Am fost foarte încântată”, mărturiseşte Ioana. Trei ani mai târziu a decis să ia o pauză, iar din 2007, la vârsta de 9 ani,  s-a orientat spre dansurile sportive, fiind selectată la clubul de dans sportiv „Alla Dance” din Târgovişte.

„M-au fascinat sandalele”

Ioana şi-a descoperit pasiunea pentru dans sportiv în anul 2007, când a văzut ţinutele fetelor de vârsta ei care dansau în cadrul unui spectacol. „Eram în clasa a treia când am luat parte la primul spectacol de dans sportiv. Pe lângă dans, am fost fascinată în primul rând de sandalele cu pietricele pe care le purtau fetiţele de vârsta mea. I-am spus mamei că îmi doresc şi eu o pereche de săndăluţe la fel. Şi rochiile mi-au plăcut foarte  mult. Mami mi-a spus că nu pot să port aşa o pereche de sandale pe stradă, că sunt doar pentru cei care dansează. Atunci mi-am dorit să dansez şi eu, iar mami m-a susţinut tot timpul”, ne-a spus Ioana.

2009, anul apogeului

După sute de ore de antrenamente în 2007 şi 2008, care i-au solicitat tot timpul liber, anul acesta Ioana a cules din plin roadele muncii ei. În februarie 2009 i-a fost înmânată Cupa Dance Impact, o medalie şi o diplomă, după ce s-a clasat pe locul IVla concursul naţional de dans sportiv, desfăşurat la Bucureşti. O săptămână mai târziu obţine Cupa Argeş, tot la un concurs naţional. După primele două concursuri la care a participat, linia succesului continuă pentru micuţă. În luna mai, 2009, aceasta câştigă Cupa Phoenix, urcând pe cel mai înalt podium. Acest loc I i-a dat încredere în sine, astfel că în luna septembrie a acestui an reuşeşte să impresioneze juriul din Bucureşti, şi câştigă Cupa Oriflame, clasificându-se în funtea tuturor participanţilor la concursul naţional de dans sportiv. Luna trecută Ioana şi-a adăugat în palmares şi Cupa Alessia, câştigînd premiul I la categoria “Hobby”, trecând la un alt nivel competiţional, categoria E.

Întrebări şi răspunsuri

 Cum te împarţi între şcoală şi dans?

 I.N:După-amiaza sunt la şcoală până la ora 17.00, iar după cursuri merg la repetiţii, dar se întâmplă de trei ori pe săptămână: joia, marţea şi duminica. Acolo îmi petrec trei sau chiar patru ore. Important este că fac ceea ce îmi place.

Sunt dansurile sportive doar un hobby pentru tine?

M.I: Probabil că sunt mai mult decât un hobby. Dansez din suflet şi mă văd făcând acest lucru şi peste 10 ani.

Ce-i place
„Îmi place matematica, îmi place să pictez şi să dansez. Când eram mai mucă am făcut înot, îmi place apa”.

Ce nu-i place
„Nu îmi place să pierd. Dacă îmi pun ceva în minte, trebuie să-mi iasă. Nu îmi plac miciuna şi egoismul”.

Profil
Născută: 29.04.1998, Târgovişte
Studii: elevă în clasa a V –a la şsoala „Coressi”
Familie: singură la părinţi

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite