Târgovişte: The NextDoor, băieţii de la uşa vecină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: The NextDoor, băieţii de la uşa vecină
Târgovişte: The NextDoor, băieţii de la uşa vecină

„EPK” şi „Cladum” sunt vecini de bloc şi de când se ştiu critică muzica altora. Mai târziu au pus bazele unei trupe de muzică electronică cu care speră să ajungă celebri. http://thenextdoor.info/

Au cântat de când se ştiu, aproape nu era seară să nu organizeze câte un mini-spectacol în grădina din faţa blocului în care locuiau. „Ne plăcea să dăm muzica mai tare, şi acum ne place, toată lumea spunea «băieţii de la uşa aia fac zgomot» sau mai ştiu eu ce minuni, aşa ne-a venit de fapt şi numele trupei, The NextDoor”, povestesc cei doi băieţi.

Prima piesă a fost „trasă” la căşti de calculator

Au fost atraşi de muzică, asta au făcut toată copilăria lor. „Noi ascultam foarte multă muzică, câteodată chiar criticam versurile sau liniile melodice. Ne-am gândit să vedem dacă nouă ne-ar ieşi mai bine. Prima piesă s-a intitulat „Gânduri verbale” şi a fost trasă la nişte căşti de calculator, stăteam după fotoliu să evităm ecoul”, povesteşte Alexandru.

Şi-au făcut studioul în debara

La sfârşitul anului 2005 s-au apucat serios de muzică şi au făcut cunoştinţă cu programe mai sofisticate ca „Sony Vegas” sau „Adobe Audition”. „Am zis că dacă vrem să facem ceva serios trebuie să investim în echipament, prima dată am luat un microfon care după prima piesă ne-a părăsit”, spune Claudiu.

„Am aranjat în casă la mine un studio, în debara, se numeşte Green Studio de la un bec verde pe care îl avem înăuntru. În camera mea este mixerul iar în debara studioul unde tragem vocile. Ne-a luat foarte mult să adunăm cartoanele de ouă cu care am izolat fonic studioul. Cu totul ne-a dus la aproape 50 de milioane”, spune Alexandru.

Au ales versuri abstracte pentru muzica lor

Nu au suportat niciodată versurile de dragoste şi au evitat să cînte astfel de piese. „Am zis să venim cu un text mai abstract. Stabilim o temă pe care vrem să o abordăm, luăm negativul piesei şi fiecare la el acasă compune versurile. Nu cântăm despre iubire sau despre problemele din societate, avem o muzică destupată”, zâmbeşte Claudiu.

Ca stil muzical, au început cu reggae, chiar şi rap uneori, însă de fiecare dată cu influenţe electronice. „Scoatem câte o piesă şi o dăm prietenilor apropiaţi să îşi spună părerea, clar că le dădeam numai piese bune, după spusele lor”, spune Alexandru.

Vor să ajungă la o casă de discuri


Deocamdată cei doi îşi promovează piesele pe internet, prin prietenii care au bloguri. Au mai cântat pe la baluri ale bobocilor la liceele mai mari din Târgovişte. „Am fost foarte bine primiţi la colegiul Ienăchiţă Văcărescu, am avut un public receptiv. Am mai cântat şi la Club Suburbia în Bucureşti, în general am fost primiţi bine deşi suntem noi şi lumea încă nu ne ştie”, spun băieţii.

„Vrem să ajungem la o casă de discuri dintr-un oraş mare, asta ar fi ţinta, credem că am avea foarte mult de învăţat. Mi-ar plăcea să trăim senzaţia extenuării în urma concertelor pentru că acest lucru înseamnă că eşti important şi că valoarea şi-e recunoscută”, adaugă aceştia.

Ce le place:
A.T.: Muzica bună, nu orice fel şi regia de film, vreau să urmez şi regie de film. Îmi plac şi muntele şi marea dar parcă aş alege marea. Cartofii prăjiţi şi pizza.
C.D.: Muzica, pictura, jeleurile în cantităţi industriale şi internetul pe mobil.

Ce nu le place:
A.T.: Nu-mi plac fiţele şi muzica proastă. Nu-mi place iarna pentru că e frig.
C.D.: Detest principiul după care se pare că se orientează lumea: „am maşina cea mai mare şi gagica cea mai tare”, sau invers.

Întrebări şi răspunsuri:

Cât de receptivi sunt târgoviştenii la genul abordat de voi?

Prima oară eram foarte concentraţi pe spectacol şi nu am fost atenţi la reacţia publicului, vroiam doar să se termine odată. Mai târziu lumea a început să ne cunoască şi chiar la unele spectacole veneau special pentru noi. Sunt din ce în ce mai mulţi deschişi stilului pe care îl abordăm noi, însă suntem încă departe de ceea ce înseamna muzica electronică în străinătate.

Cum v-aţi cunoscut?

Locuim în acelaşi bloc, ne ştim de mici, am copilărit împreună într-un cartier din Târgovişte.  Ne jucam în faţa blocului, imitam spectacole, imitam toată muzica românească, făceam mici spectacole în grădiniţa din faţa blocului. Am avut şi probleme cu vecinii, dar acum au trecut, s-au obişnuit cu noi.

Profil:
Nume: Alexandru Tudorache - EPK
Născut: 21 mai 1991, Târgovişte
Studii: Colegiul Economic „Ion Ghica”
Familie: singur la părinţi

Nume: Claudiu Dumea - Cladum
Născut: 18 august 1989, Târgovişte
Studii: Colegiul Economic „Ion Ghica”
Familie: doi fraţi






Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite