Târgovişte: Nesimţire în parcările de la supermarketuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcările magazinelor, cu o capacitate de minimum 300 de locuri fiecare, sunt  zilnic luate cu asalt fie de cumpărători , fie de şoferii care nu au unde să parcheze. Mulţi dintre cei care îşi lasă maşinile aici nu ştiu însă regulile elementare de conducere. Automobilele sunt lăsate în mijlocul drumului, pe sensul opus sau chiar în uşa magazinelor.

Comportamentul cetăţeanului care merge la supermarket să îşi facă cumpărăturile este un adevarat test de bună purtare. Încă de la intrare şoferul este confruntat cu proba de acordare de prioritate celor care doresc să părăsească parcarea. Apoi, mai ales în zilele de week-end, când cei mai mulţi târgovişteni îşi fac aprovizionarea pentru săptămâna următoare, şoferii trebuie să treaca testul parcării regulamentare. Se pare însă că, la această lecţie unii dintre ei au lipsit, deoarece calea de acces în apropierea intrării în supermarket este, în fiecare zi, blocată de maşini parcate neregulamentar.

Şoferii vor să meargă cât mai puţin pe jos

Asta nu se întâmplă pentru că nu ar fi destule locuri de parcare ci, pur şi simplu, pentru că timpul unora din concetăţenii noştri este mult mai valoros decât al celorlalţi. Nervii şoferilor nevoiţi să circule pe un singur sens sunt întinşi la maxim, claxoanele şi injurăturile fiind nelipsite din peisaj. “Vin aici în fiecare sâmbătă. Din păcate nu e dată în care să nu mă enervez pentru câte unul care parchează oblic, care lasă maşina chiar la intrarea în magazine şi nu mai pot să mai ies cu căruciorul…Asta e! Dacă aşa sunt românii…” spune Victor, unul dintre şoferii care parchează regulamentar la supermarket.

Pe de altă parte, unul dintre cei care îşi lasă maşina cât mai aproape de uşile magazinului spune că face asta pentru a economisi timp. “Aşa parchez pentru că nu stau mult înăuntru şi mi-e şi silă să mai merg pe jos de la locul de parcare până la magazin. Dacă e să încurc pe cineva, mă aşteaptă, că nu moare cinci minute”, spune Viorel, un şofer în vârstă de 25 de ani.



Pe lângă cei care parchează oricum altcumva decât regulamentar, mai sunt şi şoferi care aleg ca loc de parcare acel sector destinat persoanelor cu handicap. Putem spune chiar că acesta este locul preferat al unora dintre ei, care nu au alt handicap decât lipsa celor şapte ani de acasă.

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite