Nemulţumire! Strada Vasile Cârlova a fost transformată în parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii care locuiesc aici sunt nemulţumiţi că toţi cei care au treabă pe Centrul Vechi îşi lasă maşinile în faţa curţilor lor. Aceştia s-au adresat primăriei pentru ca problemele lor să fie rezolvate, însă, deocamdată, nicio schimbare. Ei mai spun că unii şoferi au vrut chiar să le dea în cap.

Locatarii străzii Vasile Cârlova, situată pe Centrul Vechi, sunt nemulţumiţi că strada lor a devenit parcarea...altora. Mare parte dintre cei care au treaba în zonă îşi parchează maşinile în faţa curţilor acestora. Oamenii spun că abia au loc să iasă pe poartă din cauza maşinilor care sunt lăsate exact în gardul lor. Au încercat să îi roage să se orienteze către o altă zonă de parcare, însă au fost trataţi cu indiferenţă, înjurături şi chiar ameninţări. "Nu mai suportăm această situaţie. Mai au puţin şi îşi parchează maşinile în curţile noastre. Nu se poate aşa ceva, trebuie rezolvată problema cât mai repede", spune Doina Mureşan, care locuieşte pe strada Vasile Cârlova.

Aceştia au adresat chiar şi o petiţie către Primărie şi au primit promisiunea că strada va avea barieră şi atunci vor avea acces doar cei care locuiesc acolo. Oamenii nu mai au însă răbdare. Vor să se rezolve problema cât mai repede. "Trebuie să se pună bariera aceea. Am pus o sârmă în faţa curţii ca să nu-şi mai lase maşinile fix în poartă, am înlocuit-o de zeci de ori pentru că o tot rup. Sunt şi câte unii care circulă cu viteză pe aici, ţi-e teamă să mergi pe stradă din cauza lor", adaugă Doina Mureşan.

Unii şoferi au vrut să le dea şi în cap în momentul în care aceştia i-au rugat să parcheze maşina în altă zonă. "Nu ai cu cine să te înţelegi, unii sar la bătaie, îţi dau în cap. Ţi-e frică să mai ieşi din curte", mai spune femeia.

Nu pot dormi liniştiţi din cauza scandalurilor

Oamenii se confruntă şi cu problemele iscate de tinerii care vin la localurile de pe Centrul Vechi şi care fac gălăgie sau, mai rău, se iau la bătaie chiar în faţa curţii lor. Restaurantele nu dispun de parcare proprie aşa că fiecare îşi lasă maşinile pe unde apucă. Apoi, inevitabil, produc scandaluri, nu de puţine ori, poliţia intervenind pentru a-i linişti.

„Dacă tot se laudă că Târgovişte e un oraş european şi că siguranţa cetăţenilor primează, primăria ar trebui să pună, în permanenţă doi, trei poliţişti comunitari care să patruleze pe Centrul Vechi pentru că este o zonă agitată şi frecventată de toţi derbedeii care se îmbată şi apoi fac tot felul de prostii", spune Andrei Lovin, un târgoviştean de 49 de ani.

De o jumătate de an, strada Vasiel Cârlova a fost pavată şi nu mai dispune de trotuare, tocmai în ideea de a fi folosită doar de pietoni.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite