Neînfricaţi: Piraţii şoselelor continuă să-şi facă de cap la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Taximetria ilegală a reînflorit la Târgovişte. Dacă ajungi la „Doi Brazi”, „Ienăchiţă Văcărescu”, în zona Autogară sau la intersecţia spre Găeşti, eşti imediat acostat: „Mergeţi la...? Urcaţi-vă în maşină”!

Ca simplu pieton, eşti agasat că, pe o distanţă de 50-100 de metri, ţi se pune această întrebare de mai multe ori. Transportatorii autorizaţi susţin că au identificat, la cele patru ieşiri din municipiu, peste 100 de maşini folosite pentru piraterie. „Noi plătim taxe şi impozite şi ăştia ne concurează neloial. Până la urmă, vom ieşi în stradă să protestăm, că nu se mai poate aşa. Nimeni nu ia măsuri cu aceşti samsari”, spune un taximetrist care-şi face veacul la „Doi Brazi”.

Amenzile pleacă de la 10.000 de lei

Şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Dâmboviţa, comisarul şef Ion Niculae, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că legislaţia s-a înăsprit, însă tot nu-i sperie pe pitaţii şoselelor. „Le reţinem certificatul de înmatriculare al maşinii şi numerele pentru şase luni de zile. De asemenea, aplicăm amenzi de la 10.000 la 25.000. Ieri, 23 iunie, am dat 13 amenzi. Una pentru transport persoane, trei pentru transport mărfuri şi nouă taximetrişti. Mulţi şi-au cumpărat maşini noi, Loganuri cu şapte locuri. Gândiţi-vă că scot 20-25 de lei pe cursă şi nu plătesc taxe şi impozite. Nu e de colea”, spune comisarul şef Ion Niculae. Fenomenul a atras atenţia şi prefectului judeţului, Iancu Caracota, care a demarat o acţiune privind punerea în legalitate, cu implicarea tuturor instituţiilor deconcentrate cu atribuţii în domeniu. „Urmează să se discute concluziile şi să se impună măsurile de urmat”, a declarat Andreea Ionescu, purtător de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite