„NU” etnobotanicelor în Dâmboviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoraul Şcolar şi Centrul Antidrog şi-au dat mâna pentru a-i feri pe elevi de aceste plantele halucinogene. Între timp, două societăţi comerciale de pe raza municipiului Târgovişte, au atacat în instanţă hotărârea dată de Consiliul Local, care prevede închiderea magazinelor de vise situate la mai puţin de trei kilometri de şcoli.

Etnobotanicele bagă spaima în cadrele didactice care împreună cu Centrul Antidrog Dâmboviţa, au lansat un plan de măsuri pentru prevenirea consumului de substanţe şi produse psihoactive noi. Această măsură vine la câteva zile după o acţiune de amploare a poliţiştilor dâmboviţeni care au găsit în apropierea şcolilor, zeci de plicuri cu substanţe ilegale. De asemenea, mascaţii au găsit într-un apartament din centrul muncipiului Târgovişte, numai puţin de 1400 de pliculeţe pe care scria „îngrământ pentru flori”, existând suspiciunea că acestea conţin plante etnobotanice.

Până la acest moment, aproape 700 de elevi din  şcolile Grupul Şcolar Constantin Brâncoveanu, Liceul de Arte „Bălaşa Doamna” şi Liceul Teoretic „I.H.Rădulescu” din Târgovişte, au fost informaţi asupra efectelor pe care le au plantele halucionogene. „Acest plan prevede mai multe tipuri de activităţi specifice de prevenire în unităţi de  învăţământ din judeţ, dintre care amintim activităţi informativ-interactive pe tema efectelor bio-psiho-sociale asociate consumului de etnobotanice, curs de formare pentru cadrele didactice, în domeniul educaţiei antidrog, concurs tematic, la nivel judeţean, sub deviza «Cel mai implicat liceu în educaţia antidrog» şi elaborarea şi tipărirea de materiale informative specifice”, a precizat inspectorul de poliţie Nicoleta Bobe, coordonatorul Centrul Antidrog Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite