Musulmanii din România au radioul lor, la Târgovişte
0„Radio Islam” se aude de aproape doi ani, pe internet şi a fost realizat de o tânără din Târgovişte, convertită la Islam. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgovişte au declarat pentru „Adevărul de Seară” că existenţa acestui post de radio este „un exemplu de toleranţă, creştină şi românească”.
Musulmanii din toată ţara „stau cu urechile” pe Târgovişte. De aici se transmite, online, „Radio Islam”, singurul post dedicat musulmanilor din România.
Ştirile sunt difuzate sub sloganul „Ascultă ca să fii informat”, din oră în oră. De asemenea, la radio sunt difuzate şi trei emisiuni „Să înţelegem Islamul”, „Gramofonul cu poveşti” şi „Interviuri la nivel înalt”.
Redactorul şef este Liana Ameera Stănescu, o fostă jurnalistă, în vârstă de 31 de ani. A lucrat pe rând la Radio Minisat, la Alpha TV şi la ziarul Dâmboviţa. „S-a nimerit chiar în perioada aceasta, aproape de Paşte. În redacţie la noi s-a iscat o discuţie despre religie iar la un moment dat mi s-a spus că eu chiar dacă scriu despre ortodocşi, ţin tot cu musulmanii. La cinci minute eu mi-am depus demisia pentru treaba asta şi am plecat de acolo”, a declarat Liana Ameera Stănescu.
Radio Islam poate fi ascultat pe www.radioislam.ro
„Radio Islam” a început să emită pe 16 iulie 2009 şi are deja şase corespondenţi: în Sibiu, Ploieşti, Bucureşti, Constanţa, Turcia şi Spania.
Liana Ameera Stănescu a fost căsătorită cu un musulman timp de doi ani, dar a divorţat pentru că acesta a vrut harem. „Povestea cu fostul meu bărbat a fost foarte urâtă. L-am cunoscut pe internet. Am crezut în vorbele lui cum cred multe femei în vorbele multor musulmani care încalcă acest Coran cu graţie. Nu aş fi băgat divorţ, dacă nu aflam că trăia cu o fată de 18 ani, cu verişoara mea de 45 de ani şi mai nou, vroia harem”, a declarat Liana Ameera Stănescu.
Cu toate problemele pe care le-a întâmpinat din partea musulmanilor, Liana nu renunţă la religie însă se vrea a fi o musulmană mai „modernă”. Nu îmbracă portul islamic însă se poartă cuviincios.
Biserica este tolerantă
Reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgovişte au declarat pentru „Adevărul de Seară” că existenţa acestui post de radio este „un exemplu de toleranţă, creştină şi românească”. „Vom urmări emisiunile acestui post de radio şi vom vedea ce fel de emisiuni promovează. Biserica noastră consideră un lucru firesc ca cetăţenii români, indiferent de religia sau confesiunea lor, să aibă posibilitatea de informare, inclusiv prin intermediul radioului, mai ales dacă activează în mod legal”, a declarat parintele Marian Puiescu.
