Munţii Bucegi au fost curăţaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de tineri târgovişteni au strâns aproape 70 de tone de gunoi din zona muntoasă din nordul judeţului.Acţiunea a fost organizată de Europe Direct Târgovişte şi au participat şi tineri de la centrele de informare europeană din Prahova şi Argeş.

30 de tineri târgovişteni, voluntari ai centrului Europe Direct, împreună cu alţi 41 tineri de la centrele de informare europeană din Prahova şi Argeş pasionaţi de natură, au iniţiat o acţiune de ecologizare a Munţilor Bucegi din nordul judeţului. Timp de o săptămână, aceştia au strâns aproape 70 de tone de gunoi de la Moroeni şi până la Cota 1000. „Nu mă gândeam că în vârful muntelui, la Cota 1000, să te duci special să arunci gunoiul. Se aruncă orice acolo, în mijlocul pădurii. Pe lângă obişnuitele sticle sau ambalaje, am găsit pamperşi folosiţi, anvelope, piese de maşină şi chiar maşini de spălat nefuncţionale”, mărturiseşte Vlăduţ Andreescu, manager Europe Direct Târgovişte.

În munţii dâmboviţeni se aruncă frecvent gunoi

Această acţiune a tinerilor târgovişteni a fost susţinută şi de Primăria Moroeni, care le-a pus la dispoziţie un tractor cu remorcă, dar şi o maşină de gunoi. „Noi strângeam gunoiul în saci menajeri, pe care îi puneam la marginea drumului, iar maşina de gunoi venea în urma noastră şi îi ridica”, spune managerul centrului de informare europeană din cadrul Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu”.
Voluntarii care au participat la această acţiune au fost dezamăgiţi de ceea ce au văzut în zona muntoasă din nordul judeţului Dâmboviţa, o zonă în care se aruncă frecvent gunoaie de către turiştii ce o tranzitează, dar şi de către localnici ai localităţilor din jur. „Tinerii s-au simţit bine, însă au fost supăraţi când au văzut câte gunoaie s-au găsit în plină natură. Au mai fost acţiuni de ecologizare în zonă, însă se pare că acolo se aruncă gunoi frecvent, pentru că se fac mormane imediat”, adaugă Vlăduţ Andreescu.

S-au alăturat şi locuitori ai comunei Moroeni

La această acţiune de ecologizare a Munţilor Bucegi au luat parte şi tineri locuitori ai comunei Moroeni, care au dorit să aducă un aport la curăţarea locurilor. „Aceştia au răspuns pozitiv acţiunii noastre, mai ales că ne-am desfăşurat mult activitatea pe raza acestei localităţi. Dorim să continuăm astfel de activităţi. Tinerii au fost entuziasmaţi, asta şi pentru că frumuseţea locului le-a încărcat bateriile”, spune managerul Europe Direct Târgovişte.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite