Municipal MCM Târgovişte nu mai participă în cupele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialităţile locale vor să investească mai mult în fotbal, în detrimetul baschetului. Deşi s-a pus şi problema desfiinţării, Cătălin Tănase, antrenorul lui MCM, spune că va face tot posibilul să nu se ajungă la această situaţie.

Campioana României la baschet feminin este la un pas de a nu se mai înscrie în cupele europene, dar şi în campionatul intern şi se vorbeşte chiar de desfiinţarea acesteia. După ce în ultimii ani s-au investit bani grei în MCM Târgovişte pentru a avea performanţe de invidiat în Divizia A şi un parcurs bun în cupele europene, autorităţile locale sunt decise să subţieze bugetul echipei antrenate de Cătălin Tănase. „Nu vom mai înscrie echipa în cupele europene şi în această perioadă nu am realizat niciun transfer. Anul trecut am avut un buget cu mult sub un milion de euro şi am reuşit să obţinem performanţe istorice pentru baschetul feminin din Târgovişte”, afirmă primarul Gabriel Boriga, preşedinte de onoare al campioanei.

Se reeditează situaţia de acum trei ani?

MCM Târgovişte s-a mai aflat într-o situaţie grea şi în urmă cu trei ani, atunci când echipa era în pragul desfiinţării, alegându-se varianta de a juca în campionatul intern numai cu baschetbaliste tinere. „După cum se ştie, echipa a mai avut o perioadă grea, atunci am luat taurul de coarne şi m-am zbătut ca să jucăm în Divizia A, cu un lot format numai din jucătoare locale. Sper să nu fie cazul şi anul acesta să procedăm la fel. Dacă se va ajunge în situaţia asta, cu siguranţă voi face tot posibilul ca echipa să nu se desfiinţeze”, mărturiseşte Cătălin Tănase, antrenorul echipei Municipal MCM.

Gică Popescu şi Ion Crăciunescu sunt aşteptaţi la Târgovişte

Oficialităţile locale sunt decise să investească în fotbal şi au pus bazele unei colaborări cu Gică Popescu, dar şi cu Ion Crăciunescu, pentru a construi aici o echipă puternică. Târgoviştenii au acuzat, nu de puţine ori, faptul că la nivel local se investeşte mai mult în baschet decât în fotbal. În timp ce MCM Târgovişte avea un buget anual situat undeva în jurul sumei de un milion de euro şi îşi „devora” adversarele în Divizia A de baschet feminin, FC Municipal sau CSM Târgovişte se zbăteau în anonimat. „În baschet s-au băgat prea mulţi bani, mai mulţi decât era nevoie, iar în tot acest timp Târgoviştea a rămas fără fotbal de calitate. Nu este rău că avem o echipă campioană la baschet, dar cred că se puteau realiza performanţe şi cu bani mai puţini”, spune Viorel Alexe, un târgoviştean pasionat de sport.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite