Târgovişte: Motociclistul ucis nevinovat avea cască!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte:  Motociclistul ucis nevinovat avea cască!
Târgovişte: Motociclistul ucis nevinovat avea cască!

Poliţia a găsit casca de protecţie a lui Radu Teodor, deşi anunţase că acesta nu o purta. Prietenii i-au luat casca lui Radu când i s-a acordat primul ajutor. Ieri seară, familia băiatului a primit casca de la prietenii acestuia şi a dus-o la poliţie.

Motociclistul de 28 de ani a fost spulberat luni seară, după ce o Dacie a intrat pe interzis şi l-a lovit frontal. Conform Poliţiei, tânărul nu avea cască de protecţie şi obţinuse permisul de motocicletă anul acesta. După apariţia în ziarul de ieri a cazului, mai mulţi prieteni şi cunoscuţi ai băiatului au scris pe site-ul targoviste.adevarul.ro.

Citeşte şi: Accident mortal de motocicletă pe bulevardul Mircea cel Bătrân

 „Am fost la locul accidentului şi pot să confirm şi eu, şi mulţi alţii, că Radu a avut casca întreaga, cu protectie şi la mandibulă, şi geacă moto de piele. Radu «Schija» Piteş a murit din cauza hemoragiei interne şi a loviturilor cauzate de impact, dar nevinovat. Permis avea de două luni, luat pe bune; la fel şi motor. Un om mereu zâmbitor, care nu a meritat să sfârşească aşa“, spune unul dintre prietenii victimei.

„A avut cască, nu a fost el de vină că moşul ăla blestemat l-a omorât. Am pierdut unul dintre cei mai buni prieteni“, spune un alt prieten de-al tânărului pe site-ul nostru.

La faţa locului a fost haos

Conform declaraţiilor prietenilor băiatului, dar şi ale purtătorului de cuvânt al Poliţiei, la faţa locului a fost haos din cauza mulţimii strânse şi a conflictului dintre motociclişti şi şoferul vinovat de accident. Prietenii băiatului se pare că au luat casca de pa capul acestuia pentru a-i acorda primul ajutor, iar când Poliţia Rutieră a sosit pentru a constata cauzele şi circumstanţele accidentului casca nu a mai fost găsită.

„Conducătorul motocicletei nu purta cască de protecţie în momentul producerii accidentului“, se arată în comunicatul emis de biroul de presă, în urma declaraţiilor agentului constatator. La scurt timp după apariţia ediţiei de ieri a „Adevărului de Seară“ Târgovişte, reporterii noştri au fost contactaţi telefonic de unul dintre prietenii tânărului decedat pentru a dezminţi cele spuse de poliţie. Spre seară, familia decedatului a intrat în posesia căştii de la unul dintre amicii băiatului şi au dus-o la poliţie.

„Ieri după-amiază, rudele decedatului au adus la Serviciul Poliţiei Rutiere casca de culoare neagră despre care au afirmat că le-a fost înmânată de către unul dintre prietenii motociclistului“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Ioana Preda. 

Adrian Poenaru, unul dintre prietenii lui Radu, tânărul motociclist, a venit astăzi la redacţia noastră pentru a ne explica exact ce s-a întâmplat după accident. „Locuiesc exact în blocul lângă care s-a petrecut accidentul. Am auzit buşitura şi am ieşit repede. I-am desfăcut casca de pe mandibulă şi am scos-o decât când a venit ambulanţa. Am mers la spital cu el şi acolo a decedat“, povesteşte îndurerat Adi.

image



Ciprian, un alt motociclist prieten cu Radu, ne-a că Radu mergea mereu regulamentar. „Era un băiat bun. El şi-a luat motor după ce ne-a văzut pe noi. A copilărit cu mine, eram vecini. Mergea corect şi îi era frică să nu încalce regulile. Nu avea cum să aibă viteză mai mare de 50 de kilometri pe oră pentru că abia ieşise din giratoriul de la Ienăchiţă“, spune Ciprian.

Înmormântarea lui Radu va avea loc mâine. Prietenii săi vor fi alături de el pe ultimul drum, pe motoare, purtând tricouri inscripţionate cu numele celui ce le-a fost bun prieten şi care s-a stins din viaţă în urma tragicului accident.

Conducătorului auto care a intrat pe interzis şi a încălcat linia dublă continuă i s-a întocmit dosar penal. Urmează ca Parchetul să se pronunţe în privinţa pedepsei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite