Târgovişte: Motociclismul, sportul extrem pe străzile oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Motociclismul, sportul extrem pe străzile oraşului
Târgovişte: Motociclismul, sportul extrem pe străzile oraşului

Peste 90 de accidente grave în care au fost implicaţi motociclişti s-au petrecut anul acesta în Dâmboviţa. Aşa că, pentru că numărul pasionaţilor de motoare pare să crescă peste noapte, în traficul din Târgovişte , motociclismul a ajuns un sport extrem.

Din păcate, din ce în ce mai mulţi motociclişti sfârşesc tragic în accidente grave. Conform statisticilor efectuate de autorităţile dâmboviţene, cele 99 de accidente în care au fost implicaţi motociclişti anul acesta s-au soldat cu 10 morţi şi 89 de răniţi.

Principalele cauze ale accidentelor sunt: pierderea controlului, nerespectarea distanţei de mers, nesemnalizarea schimbării direcţiei de mers şi viteză excesivă, au stabilit oamenii legii.  
                                                                               
Şoferii, nemulţumiţi de motociclişti

Pe fondul numărului mare de accidente, participanţii la trafic au ce-şi reproşa. Pe de-o parte, motocicliştii se plâng că nu sunt respectaţi în trafic. „De cele mai multe ori suntem înţeleşi greşit, pentru că un accident pe motocicletă poate să ducă la un final dramatic. În acest caz, şoferii şi nu numai, consideră că trebuie să fim nebuni sau ciudaţi ca să conducem aşa ceva. Suntem mult mai expuşi pericolului, chiar dacă echipamentele noastre ne cam golesc buzunarele. Eu, spre exemplu, ca să ma simt cât de cât în siguranţă, plătesc cam o mie şi ceva de euro pe un echipament de protecţie. Nu se ştie niciodata, pot să nu fiu vinovat şi să mă accidenteze un şofer. Se mai întamplă“, susţine George Pop, motociclist.

Goana motocicliştilor pune la grea încercare nervii şoferilor aflaţi în trafic, aceştia acuzând faptul că pasionaţii bijuteriilor pe două roţi nu ţin cont de reguli şi se strecoară printre maşini cu viteză mare, producând accidente inevitabile.

„Dacă ar fi după mine, le-aş interzice să circule pe străzi. Sunt o adevărată problemă pentru noi, şoferii, pentru că tot timpul trebuie să avem grijă să îi evităm, că nu ştim de unde apar şi ne sar în faţă. Sunt tupeişti şi nu respectă nici o regulă de circulaţie“, a declarat şoferul Adrian Şelaru.

O pistă specială pentru motoare

În replică, motocicliştii spun că le-ar fi mult mai uşor dacă ar avea amenajat un spaţiu al  lor. De cel puţin doi ani, aceştia se întâlnesc pe platoul de la Casa Sindicatelor, aşteptând ca autorităţile să le amenajeze o pistă destinată motoarelor.

„Niciodată nu o să vedeti un preot sau un primar pe o motocicletă, pentru că şi-ar strica imaginea, cu toate că sunt foarte convins că cei mai mulţi dintre ei şi-ar dori. Noi facem acest lucru nu pentru că nu ne pasă de imaginea noastră, ci pentru că iubim adrenalina şi libertatea pe care ţi-o dă un motor. E ca şi cum alţii sar cu coarda elastic, alţii cu parapanta, chiar dacă motociclismul nu e sport extrem. Numai că ei au locuri special amenajate. Nu cred că cerem prea mult dacă ne dorim şi noi unul“, a declarat Marius Vlad, un motociclist de19 ani.

Sfatul poliţiştilor pentru participanţii la trafic:

„Făcând abstracţie de viteză, muşchi sau adrenalină, atât motocicliştii cât şi şoferii trebuie în primul rând să înveţe să fie mai civilizaţi în trafic şi să respecte regulile de circulaţie. Ei trebuie să se respecte reciproc ca participanţi la trafic şi să circule cu viteză moderată, să se asigure înainte de a efectua orice manevră în mers şi să conducă prudent, pentru că cineva drag îi aşteaptă acasă“, explică Ioana Preda, purtător de cuvânt al IPJ Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite