„Motanul încălţat”, cadoul Teatrului Municipal pentru copiii Târgoviştei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Motanul Încălţat
Motanul Încălţat

Păpuşile mânuite de actori parcă erau vii, reuşind să-i ţină pe prichindei cu sufletul la gură de la primul până la ultimul minut.Celebra poveste a lui Charles Perrault a fost transpusă scenic ingenios de tânărul regizor Alin Antemir, care a îmbinat clasicul cu replici comice moderne.

„Motanul încălţat”, o poveste dragă copiilor de pretutindeni, care la Târgovişte, prin grija actorilor de la Teatrul Municipal, a beneficiat de un tratament aparte. În Cetatea noastră, „Motanul încălţat” a fost transpus scenic în mai multe variante. Toate prezentările s-au bucurat de succes. De data aceasta, „Motanul încălţat” şi celelalte personaje din poveste au alcătuit un spectacol de marionete.

Regizorul Alin Antemir a avut ideea ca locul de desfăşurare a întregii acţiuni, scena propriu-zisă, să fie reprezentat de o caleaşcă, element care a creat imediat copiilor senzaţia de spectacol alert, de aventură, de mişcare, de antren.

„Pentru teatrul nostru, păpuşile propuse de Alin Antemir sunt unice. Sunt mult mai mobile. Gura, ochii li se mişcă. Cu siguranţă, copiii le vor îndrăgi. Acest spectacol este cadoul nostru oferit lor, dar şi părinţilor sau bunicilor, în luna decembrie. Nu ne vom opri aici. Vom continua seria de surprize cu venirea lui Moş Crăciun şi numeroase concerte în perioada sărbătorilor”, spune regizorul Dan Ţopa, directorul Teatrului Municipal Târgovişte.

Ropote de aplauze şi hohote de râs...

Noua transpunere în scenă a celebrei poveşti „Motanul încălţat”, de Charles Perrault, i-a captivat la maximum pe copiii din Târgovişte. O adaptare comică, plină de culoare. Dialogurile dintre motan şi celelalte personaje, pe lângă elementele de poveste clasică, au fost nuanţate cu replici comice, cu exprimări moderne care au reuşit să rupă ropote de aplauze şi hohote de râs şi să-i ţină pe copii în conexiune continuă cu lumea basmului.

image

„Mi-a citit mami povestea motanului încălţat, dar aici, la teatru, pare şi mai frumoasă. Acum ne-a adus doamna educatoare, dar o să mai vin o dată, cu buni. Îmi place foarte tare”, spune Andreea, o mogâldeaţă din primul rând.

Regizorul Alin Antemir a avut o viziune proprie asupra spectacolului. A reuşit să îmbine armonios jocul păpuşilor cu  harul de narator desăvârşit al actorului Ştefan Ştefănescu. Marionetele, mânuite cu talent şi măiestrie, au atras atât prin colorit, cât şi prin mişcare şi mecanica ingenioasă care le dădea viaţă.

Clasicul teatru de păpuşi, combinat cu talentul actorilor şi replicile comice, calde, a făcut din spectacolul alcătuit de Alin Antemir şi colaboratorii săi un adevărat eveniment.

„Motanul încălţat” a fost oferit gratuit ieri, urmând a se mai juca sâmbătă, 18 decembrie, de la ora 11:00, în Sala Mihai Popescu, situată pe Calea Domnească, nr. 208.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite