GĂEŞTI: Morţii au fost puşi să plătească taxă de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiindcă nu au anunţat autorităţile că au montate contoare electrice şi în cavourile rudelor răposate, unii oameni din Găeşti s-au trezit că factura de curent conţine şi taxa de habitat, instituită pentru toţi locuitorii judeţului Dâmboviţa, în premieră în România, începând cu data de 1 iulie 2010 şi încasată de Electrica SA de la 1 martie 2011.

Bieţii creştini s-au închinat, nevenindu-le să creadă că şi morţii trebuie să achite gunoiul. Situaţia a limpezit-o primarul de la Găeşti, care spune că este vorba despre o neînţelegere. Normal, zice edilul, oamenii erau obligaţi să se adreseze cu cerere Primăriei şi se opera scutirea.

„La prima strigare, orice cetăţean care are contract cu Electrica SA plăteşte şi taxa de habitat. Cei de la Electrica nu au adrese, ci un fel de coduri. Nu pot şti cu exactitate unde este amplasat contorul”, afirmă Alexandru Toader, primarul oraşului Găeşti.

image

Totodată, edilul îi asigură pe locuitori că va rezolva situaţia, deşi din punctul său de vedere nu era exagerat că se plătea şi la cimitir taxă de gunoi. „Să vedeţi câtă mizerie fac, mai ales acum, că vin sărbătorile. Curăţă mormintele, dau cu mătura pe alei. Cine ridică gunoaiele astea şi cine plăteşte”, se întreabă edilul.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite