Moreni: Plimbare cu maşina aproape fatală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un adolescent de 16 ani a ajuns la spital după ce a fost lovit în cap cu un pietroi, în timp ce se afla în autoturismul unui prieten. Băiatul făcuse figuraţie în videoclipul unei interprete de manele şi se ducea către centrul municipiului Moreni să-şi cumpere de mâncare.

Un adolescent din comuna I.L. Caragiale a ajuns cu capul spart la Spitalul de Urgenţă din Târgovişte. Băiatul este internat la Secţia ORL. Medicii susţin că viaţa i-a fost pusă în pericol. Robertino Cioclea, de 16 ani, se afla în autoturismul unui prieten, când s-a trezit lovit de un pietroi direct în frunte. Bolovanul a izbit cu forţă geamul lateral-spate al maşinii, apoi i-a zdrobit capul băiatului. „Am fost luat prin surprindere de lovitură. Nu mă aşteptam să trec printr-un asemenea necaz. Am căzut nevinovat. Probabil, cei care au fost pe stradă au avut necaz pe prietenul meu”, spune Robertino Cioclea.

Poliţia nu a venit la faţa locului
În aceea după-amiază, Robertino era împreună cu mai mulţi prieteni şi consăteni în pădurea de la marginea municipiului Moreni. O interpretă de manele filma un videoclip, iar ei făceau figuraţie. Răzbit de foame, Robertino s-a urcat în maşina unui prieten şi au mers împreună în oraş, să cumpere sandvişuri. În zona ştrandului Bana, povesteşte adolescentul, au văzut mulţi tineri pe stradă. Aveau bâte asupra lor. „Au început să dea cu pietre după maşină. Probabil, aveau ceva de împărţit cu prietenul meu, de s-au comportat în felul ăsta”, spune Robertino. Viorica Cioclea, mama băiatului, a aflat de la nişte cunoştinţe ce s-a întâmplat. S-a dus rapid la faţa locului. A sunat la Poliţie. „Nu au venit. Am mers noi mai apoi şi am dat o declaraţie”, spune femeia. Familia Cioclea crede că cei care au comis fapta sunt plini de bani, fac parte dintr-un clan din Moreni şi nimeni nu ia măsuri cu ei.

Dosar penal pentru lovire şi alte violenţe
Ieri, după prânz, oamenii legii au mers la Spitalul Judeţean din Târgovişte şi i-au luat o declaraţie lui Robertino. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii l-au identificat pe cel care a aruncat cu piatra. Se numeşte George Radu, are 31 de ani, şi este din Filipeşti de Pădure, judeţul Prahova. Curios, acesta a declarat că a aruncat cu piatra la întâmplare, fără niciun motiv. Inspector principal Florina Udroiu, purtător de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că poliţiştii au deschis pe numele lui George Radu dosar penal, bărbatul fiind cercetat pentru lovire şi alte violenţe. Totodată, i s-a pus în vedere să nu se mai... joace cu pietrele. Familia Cioclea nu crede că totul a fost o întâmplare, aşa cum susţine agresorul. Lovitura, afirmă ei, a fost premeditată.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite