Moreni: Iluminatul stradal funcţionează cu intermitenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moreni, al doilea oraş-municipiu din Dâmboviţa, se confruntă cu mari probleme la capitolul iluminat public. Administraţia locală nu a reuşit să achite facturile către Electrica SA, aşa că s-a pus în practică ordinul de întrerupere a furnizării energiei electrice. Sumele restante se ridică la 338.000 de lei

Oamenii sunt nemulţumiţi. „Şi la ţară funcţionează un bec ici, unul colea. Numai la noi, ditamai municipiul, ne scoatem ochii unii la alţii dacă ieşim pe stradă noaptea. Şi pe canicula asta, simţi nevoia să te plimbi seara, că este mai răcoare”, spune un morenar.

Se redimensionează reţeaua de iluminat stradal
Viceprimarul Constantin Dinu ne-a precizat că în momentul de faţă se execută lucrări de redimensionare a reţelei de iluminat public astfel încât costurile să scadă. Se renunţă la o parte dintre lămpi, iar cele care rămân vor fi înlocuite cu becuri economice.  „Am făcut o discuţie pentru eşalonarea datoriilor cu structura Electrica de la Târgovişte. În aceeaşi zi în care noi ne-am înţeles, a venit de la Ploieşti ordinul de întrerupere. Acum, am reuşit să repunem în funcţiune reţeaua stradală şi să iluminăm oraşul. Am dat dispoziţie către firma care se ocupă de întreţinere să întrerupă pe fiecare stradă unele becuri, pe principiul unul da, unul nu, ca să mai reducem un pic costurile”, afirmă Constantin Dinu.
Din cauza fondurilor insuficiente, în jumătate dintre localităţile din judeţ s-a întrerupt iluminatul public stradal. Alţi edili au decis să menţină în funcţiune instalaţiile doar până la ora 23.00 şi, în cazul fericit, să fie pornite şi dimineaţa, de la ora 4.00, când pleacă navetiştii la muncă. Asta în condiţiile în care, în anii trecuţi, s-au investit bani frumoşi pentru realizarea reţelelor de iluminat public!

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite