Moreni: Apă de la pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problema apei potabile pe teritoriul municipiului Moreni este departe de a fi rezolvată. Sute de familii din Cartierul American, Schela Mare, Pleaşa şi Ţuicani primesc apă cu program sau nu primesc deloc.

Oamenii aşteaptă zile în şir să susure apa pe conducte. Pentru a-şi folosi boilerele, maşinile de spălat şi, pe riscul lor, centralele termice, îşi fac provizii în tot felul de recipienţi. S-a ajuns până acolo încât au venit pompierii şi le-au adus apă cu cisternele. Necazurile persistă de mai bine de un an, mai ales că Schela de Petrol, după privatizare, nu s-a mai autorizat ca prestator de serviciu, întrucât nu doreşte să mai furnizeze apă potabilă. În plus, reţelele sunt învechite şi apar avarii foarte des.

Se investesc 5 milioane de euro şi cartierele mărginaşe rămân tot fără apă
Apa potabilă în Moreni, teoretic, este asigurată din trei surse. Prin Schela de Petrol, Uzina Automecanica Moreni şi reţeaua municipalităţii. Primele două unităţi nu au niciun interes să mai furnizeze apă localnicilor, iar primăria, prin reţeaua proprie, nu poate asigura apă decât în cartierele de blocuri şi zona centrală. În momentul de faţă, există un program care vizează reabilitarea reţelei de apă, dar nu sunt prinse în proiect şi cartierele mărginaşe. Adică, exact acolo unde sunt mai multe probleme nu se intervine. „Investiţia are o valoare de aproximativ 5,2 milioane de euro. Înlocuim conductele din reţeaua municipalităţii, adică 80% din teritoriu. Cartierele mărginaşe nu sunt prinse în acest proiect. Sperăm ca abia anul viitor să găsim soluţii şi pentru acestea”, spune Constantin Dinu, viceprimarul oraşului Moreni.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite