Monica a învins moartea şi ne învaţă să mergem mai departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra a terminat liceul, fiind paralizată în spital, iar acum s-a înscris la facultate. În 2008, Monica Mihaela Dumitru a fost victima unui cumplit accident rutier şi a stat în comă 24 de zile. Medicii i-au cerut atunci mamei să o deconecteze de la aparate, nedându-i nicio şansă.

Monica s-a hotărât cu greu să ne povestească drama prin care a trecut.

A făcut-o, gândindu-se că experienţa ei, lupta cu suferinţa, ar putea fi o pildă pentru ceilalţi. Ne-a spus că este important să nu te laşi pradă deznădejdei.

A luptat pentru a-şi face un culoar sigur în viaţă, pentru a îndepărta mantia disperării, care ameninţa să se aştearnă între ea şi restul lumii.

“A fost o perioadă grea. La început, nu acceptam ideea că dintr-un om perfect sănătos, cu multe vise, am ajuns, peste noapte, o fiinţă cu probleme”, îşi aminteşte tânăra.

A învăţat să lupte în spitale

Monica a avut forţa de a se rupe şi a îndepărta scaunul cu rotile de care medicii credeau că nu va scăpa niciodată.

A urmat un program de recuperare draconică. A mers în sanatoriile de specialitate de la Techirghiol, Zalău, Mangalia, Bucureşti etc. Acolo, printre oamenii copleşiţi de suferinţă, a învăţat să lupte.

A înţeles că viaţa trebuie trăită, indiferent de greutăţile cu care te confrunţi. “Am întâlnit persoane care aveau probleme mult mai grave şi spuneau că viaţa merge înainte.

Mi-am zis atunci că dacă ei, care sunt în scaunul cu rotile, au voinţă să treacă peste orice, eu, care am şansa să merg, chiar dacă mai greu, să am o mână şi un picior cu care mă pot descurca, nu se poate, trebuie să lupt.

A fost un efort supraomenesc, dar având prietenii alături de mine, am trecut acest test”, spune Monica.

Vrea să devină medic neurolog

Era în clasa a XI-a când s-a produs cumplitul accident. Se întorcea de la aeroport.

Îşi condusese părinţii, care plecau la muncă în Grecia. În comuna Mătăsaru, maşina în care se afla a intrat într-un stâlp şi apoi într-un cap de pod. Monica a avut fractură cervicală cu lezarea măduvei.

A stat în comă 24 de zile. Medicii nu-i dădeau nicio şansă de supravieţuire. A fost vegheată de mama ei. Dumnezeu a vrut ca tânăra să trăiască, ba chiar să reuşească să dea bacalaureatul deodată cu colegii ei.

A învăţat acasă şi în spital. Au ajutat-o profesorii. Acum, s-a înscris la Facultatea de Drept de la Târgovişte. Vrea să-şi caute şi de muncă.

Spune că poate să facă orice, dar să nu implice mult efort fizic. Dorinţa cea mare a Monicăi este însă să urmeze Medicina.

Intenţionează să se specializeze în neurologie.

“Am văzut multă suferinţă şi vreau să-i ajut pe oameni, aşa cum m-au ajutat alţii pe mine”, mărturiseşte tânăra de 21 de ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite