Mobilizare: Termen-limită pentru controlul ţânţarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Populaţiile de ţânţari au bâzâit acum, la început de toamnă, şi pe la urechile autorităţilor din Dâmboviţa. Trebuia să se confirme şapte cazuri de îmbolnăvire cu virusul West Nile, transmis de ţânţari, şi să moară doi oameni, pentru a se întocmi un plan de acţiune pentru combaterea situaţiilor de risc.

Astăzi, prefectul Iancu Caracota a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa pentru a se stabili măsurile ce trebuie luate pentru ca populaţia să fie pusă la adăpost. În sală, mai mulţi poliţişti, pompieri şi jandarmi, oameni învăţaţi să răspundă la apeluri. Spre deosebire de colegii din celelalte oraşe, administraţiile locale din Târgovişte şi Titu n-au binevoit să trimită nici măcar un reprezentant, dacă primarii ori viceprimarii erau prea ocupaţi cu alte treburi.

Operaţiunea ţânţarul a fost demarată
Misie grea pentru şefii instituţiilor publice şi pentru autorităţile locale, care au acum o sarcină nouă. Să combată şi să controleze populaţiile de ţânţari până pe 7 septembrie! Pare de-a dreptul imposibil, având în vedere că nu s-au mai efectuat dezinsecţii decât sporadic, pe scările de bloc, la iniţiativa asociaţiilor de proprietari. Administraţiile publice nu s-au mai implicat deloc în astfel de operaţiuni. „Rugămintea mea este să luaţi foarte în serios această problemă, pentru a nu avea surprize”, a cerut, imperativ, prefectul Caracota.

Simptomele virusului West Nile sunt: febră, dureri intense de cap, greaţă şi vărsături, dureri abdominale, musculare sau articulare, ameţeală, frisoane. Din păcate, meningita provocată de West Nile este de cele mai multe ori asimptomatică. Cetăţenii sunt rugaţi să meargă la spital sau la doctorul de familie imediat ce simt că este ceva în neregulă cu ei, mai ales că nu există un tratament specific pentru virusul West Nile. Medicaţia se va administra în funcţie de simptomatologia manifestată de pacient.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite