Miss şi Mister Boboc 2010, pasionaţi de dansurile populare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oana Mihai şi Dragoş Gorgoteanu, marii câştigărori ai Balului Bobocilor de la Colegiul Economic „Ion Ghica” au impresionat juriul prin talentele lor artistice.

Oana şi Dragoş se cunoşteau dinainte de a fi aleşi regina şi regele balului, dat fiind că acest spectacol a fost amânat până pe 26 aprilie, din cauza riscului de îmbolnăvire cu gripa nouă. “Eu am o prietenă bună, fostă colegă de şcoală generală, care acum e în clasă cu Oana. Astfel, am avut ocazia să vorbim de multe ori şi ne-am împrietenit”, spune Dragoş.
După Balul Bobocilor, cei doi au ajuns, însă, în centrul atenţiei. Ea ar fi vrut să nu fie aşa, el este obişnuit cu notorietatea. “Am participat la concurs pentru mine, nu ca să fiu aleasă Miss. Toţi colegii m-au felicitat pentru titlul câştigat. Mi-e nu-mi place să ies în evidenţă, dar ştiu că nu o să mai fie aşa important după o vreme. Cu timpul o să se uite”, crede Oana. Şi Dragoş este modest, dar mai sigur pe sine. “Nu credeam că o să ies Mister Boboc pentru că şi ceilalţi băieţi au fost buni. Acest titlu nu îmi aduce mai multă notorietate, pentru că deja eram cunoscut în liceu. Numai că acum trebuie să-mi păstrez reputaţia. Este foarte greu când toată lumea este cu ochii pe tine şi nu trebuie să greşeşti”, spune Dragoş. “Am o fire ambitioasă, un caracter puternic şi o minte ageră. Tot ce-mi propun, se îndeplineşte”, se caracterizează scurt Mister Boboc 2010.

Sunt membrii unor ansambluri folclorice
Pasiunea comună a celor doi este dansul popular, impresionând publicul şi juriul concursului “Miss şi Mister Boboc 2010” la testul de aptitudini. Oana şi Dragoş sunt membri ai unor ansambluri folclorice cunoscute. “Fac parte de un an şi jumătate din ansamblul «Vestitorii Aninoasei». Am făcut şi doi ani de dans modern cu profesorul Gheorghe Văduva, dar îmi plac mai mult dansurile populare. Dansez «Căluşul» şi suite din Muntenia şi Moldova. Suitele din Moldova îmi plac cel mai mult pentru că sunt dansuri mai ritmate. Dar pentru proba de aptitudini am ales Căluşul, la sugestia profesorului meu, Gheorghe Bănică. M-am bucurat că celor din sală le-a plăcut”, mărturiseşte Oana. Dragoş are ceva mai multă experienţă în ale dansului, făcând parte de nouă ani din ansamblul “Ciuleandra”. „Cred că am impresionat juriul prin dansul «Ardealul», pe care l-am realizat împreună cu ai mei colegi din ansamblu”, spune Dragoş.

Amândoi sunt pasionaţi de sport
Pe locul doi între pasiunile lor, după dans, este sportul. “Iniţial nu mi-a plăcut dansul. Eu vroiam să joc fotbal”, mărturiseşte Dragoş. „Dar la insistenţele părinţilor şi cunoscându-l pe domnul profesor Gheorghe Văduva, care are o fire extraordinară, am încercat. Mi-a plăcut dansul popular şi am continuat să merg la antrenamente. Fotbalul a trecut pe locul doi”, adaugă adolescentul. Oana a jucat hadbal patru ani, dar părinţii nu au fost de acord să se înscrie la un club sportiv. “Am făcut handbal în şcoala generală. Am participat cu echipa la concursuri interşcolare, unde am obţinut locul întâi de mai multe ori. Joc şi volei şi am încercat şi tenis de câmp. Însă performanţă am vrut să fac în handbal. Mama nu a fost de acord, pentru ca a practicat şi ea acest sport şi spune că e un joc destul de agresiv”, povesteşte Miss Boboc.

Vor să se înscrie la Academia de Poliţie

Chiar dacă urmează liceu de economie, pe mai departe, amândoi vor să dea la Academia de Poliţie din Bucureşti. “Am dat la economie, să am o specializare când termin liceul. Dar vreau să mă înscriu la Academia de Poliţie la Bucureşti sau la Şcoala de Poliţie, la Câmpina”, spune Oana. “Nu-mi prea place contabilitatea. Învăţ, dar nu mă atrage. Vreau să dau la Academie şi mă pregătesc de pe acum pentru examenul de admitere”, dezvăluie Dragoş.

Întrebări şi răspunsuri:

De ce crezi că tinerii nu mai sunt atraşi de dansul popular?
“Cred că dacă ar veni mai des la spectacole folclorice, şi-ar schimba părerea despre dansul popular şi ar încerca să înveţe paşii”, este de părere Oana.

Ce ai simţit când te-ai urcat prima oară pe scenă?
“A fost de mult, aveam opt ani. Am fost foarte emoţionat. Trebuia să dansez, dar nu mai ştiu cum a ieşit. Îmi amintesc doar că aveam emoţii”, rememorează Dragoş.

Ce le place?
“Ne place să dansăm. Ne place matematica. Ne place să călătorim, să cunoaştem locuri şi oameni noi.”

Ce nu le place?
„Nu ne place minciuna şi oameni prefăcuţi. Detestăm oamenii falşi, care vor să pară mai mult decât sunt.”

Profil:

Oana Mihai
Năcută: 19 martie 1994, Târgovişte
Domiciliu: Viforâta
Studii: clasa a IX-a B, Colegiul Economic „Ion Ghica”


Dragoş Gorgoteanu
Născut: 19 mai 1994,Târgovişte
Domiciliu: Târgovişte
Studii: clasa a IX-a C, Colegiul Economic „Ion Ghica”


Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite