Mircea Silaghi, coleg de platou cu Horaţiu Mălăele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Silaghi
Mircea Silaghi

Actorul Teatrului pentru Copii şi Tineret „Mihai Popescu” din Târgovişte a jucat în serialul de televiziune „Vine Poliţia” iar anul acesta va apărea în două filme de lung metraj, „Omega Roz” şi „Tanti”.

Mircea Silaghi este actor la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Mihai Popescu” din Târgovişte. Născut în Baia Mare, a ajuns în Târgovişte la chemarea şi îndemnul regizorului Dan Ţopa de a se alătura echipei de actori nou înfiinţate. „Am copilărit la Baia Mare, unde am stat până la 18 ani. Apoi a urmat facultatea la Târgu Mureş patru ani de zile după care am plecat la Sfântu Gheorghe. Din martie 2007, am venit la Târgovişte unde am stat aproape tot timpul, mai puţin un an pe care l-am petrecut în Bucureşti la filmări”, povesteşte actorul.

Actor încă din vremea liceului


Pasiunea lui Mircea pentru teatru a apărut din vremea liceului, după ce dirigintele lui, l-a adus în trupa de teatru de care se ocupa. „Dirigintele meu, profesorul de franceză avea o trupă de teatru de amatori, în care eu nu vroiam să intru. Până la urmă am intrat în mod obligat forţat pentru că avea nevoie de băieţi în trupă şi nu avea de unde să ia”, îşi aminteşte actorul. La vremea respectivă, Mircea se pregătea să dea la Facultatea de Litere din Cluj, la Limbi Străine. „Eram în clasa a XII-a, pregătit să intru la limbi străine, dar m-a prins microbul teatrului. Într-o noapte m-am răzgândit brusc şi mi-am zis: TEATRU”, spune actorul.

Cunoştinţele dobândite încă din timpul liceului l-au ajutat pe Mircea în facultate. Cu trupa de amatori a participat la concursuri internaţionale şi la festivaluri de teatru. Astfel a avut contact cu actori profesionişti şi oameni de teatru din toată lumea. „De la ei şi de la regizorul trupei am învăţat foarte multe, la începutul facultăţii practic am intrat cu un bagaj consistent de cunoştinte în materie de teatru, lucru care mi-a folosit enorm. Am înţeles acele lucruri cu ochii de atunci, acum dacă le-aş vedea aş întelege lucrurile mai bine. Ulterior, în facultate, am avut parte de profesori care ştiau să nu te îngrădească, să nu te împingă prea tare de la care iar am reuşit să învăţ”, povesteşte actorul.

Actor în „Vine Poliţia!” alături de Horaţiu Mălăele

Mircea nu s-a oprit numai la teatru şi a cochetat şi cu filmul. A jucat până acum în serialul de televiziune „Vine Poliţia” şi în două filme de lung metraj. „În „Vine Poliţia!”, am jucat rolul unui poliţist, alături de Ioan Gyuri Pascu şi de Gigi Ifrim, iar şeful nostru era Horaţiu Mălăele. Este actorul care m-a impresionat cel mai mult, nu am idoli, nu consider că trebuie să ajung ca nu ştiu cine, dar Horaţiu Mălăele este un tip deosebit iar felul în care scoate brusc din el acel ceva care trebuie, rămâi uluit, se văd atât experienţa cât şi talentul din el”, explică Mircea.

„Ne vedeam aproape zilnic la filmări, tot timpul era o chestie să te uiţi la el, să îl urmăreşti, când vrea să te facă să râzi, te face să râzi şi râzi atâta timp cât îţi dă el voie, până nu se plictiseşte el, nu ai de ales, râzi”, zâmbeşte actorul.

Mircea Silaghi a jucat şi în două filme de lung metraj care trebuie să apară anul acesta pe piaţă. „Unul dintre ele, ar trebui să iasă acum în primăvară. „Tanti” este un film în regia lui Şerban Marinescu, cel care a făcut şi „Cel mai iubit dintre pământeni”. Aici sunt de partea cealaltă a legii dar prea multe nu am voie să spun deocamdată. Celălalt film de lung metraj în care am jucat este un film independent în regia lui George Dorobanţu şi produs de Florin Piersic Jr. Se numeşte „Omega Roz” şi trebuie sa iasă în această vară. Este o poveste post-apocaliptică, primul film Science-Fiction făcut în România”, explică actorul.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite