Târgovişte: Victor Mihalache colecţionează păpuşi cu cap de porţelan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Mihalache este cunoscut de către târgovişteni datorită implicării sale în evenimentele culturale din judeţ şi în special cele pentru copii. Ceea ce nu ştie publicul larg despre Victor este că el are o colecţie de 300 de păpuşi cu cap de porţelan, pe care le ţine acasă.

Victor s-a născut în prima lună a anului 1962. De când era mic părinţii săi i-au insuflat dragostea de muzică, dansuri şi teatru. În anii copilăriei şi-a dat seama singur de veleităţile sale pentru literatură şi lumea presei.

Victor Mihalache a ajuns, la 18 ani, un nume cunoscut al muzicii folk  din judeţ şi a reuşit să se impună printre numele mari ale muzicii de gen. În timp a aflat că mai mult îi place să scrie, dar nu a renunţat la pasiunea pentru muzică şi a început să producă texte pentru muzică.

Compozitor, textier şi solist, este autor a 10 spectacole pentru copii, la care semnează scenariul, regia şi muzica şi este autor a două albume muzicale pentru cei mici.

Redactor în presa locală

 A lucrat ca redactor la mai toate posturile de radio, televiziunile şi ziarele din Târgovişte iar în timpul liber a scris, de la poezie până la texte de cântec. A ajuns membru al Uniunii Scriitorilor din România datorită carierei jurnalistice iar în prezent are o emisiune pentru copii la una idntre televiziunile locale.

Pe lângă afinitatea pentru presă, Victor s-a afirmat şi în rolul de scriitor. Are 5 volume publicate, majoritatea pentru copii.

Pe lângă pasiunile sale legate de lumea presei, a muzicii şi a poeziei, Victor Mihalache are o plăcere cel puţin neobişnuită. El are o colecţie de 300 de păpuşi cu cap de porţelan.

Victor spune că prima oară a văzut păpuşi de porţelan în vitrina unui second hand din oraş. A intrat repede în magazin şi a luat 20 de modele. După această primă achiziţie, au urmat restul, până când numărul exponatelor a ajuns la 300.

Păpuşile le-a cumpărat de pe meleagurile pe care le-a colindat cu festivaluri de muzică sau teatru, iar colecţia sa, expusă chiar în propria-I locuinţă, îi impresionează pe toţi cei care o văd.
 
Colecţionează aparate foto

Pe lângă pasiunea pentru păpuşile cu cap de porţelan, Victor Mihalache colecţionează şi imprimante şi aparate de fotografiat.

Datorită dragostei pentru cultură şi artă, Victor şi-a înfiinţat propria firmă cu specific artistic. Euro-Art Serv se ocupă acum de teatru, muzică, poezie, atât din punct de vedere al mijloacelor tehnice cât şi al actorilor şi muzicienilor. Victor organizează spectacole şi se ocupă de relaţiile inetrnaţionale culturale, fiind mai tot timpul plecat din ţară şi imbogăţindu-şi, în fiecare localitate vizitată, colecţia de păpuşi. 

 

Ce-i place
 Îi place munca pe care o prestează, mai ales cea în favoarea copiilor. Îi place să călătorească şi să îşi facă noi şi noi cunoştinţe. Îi plac florile.

Ce nu-i place
Nu îi plac lăudăroşii, linguşitorii şi parveniţii. Nu îi place să facă grătar şi nu îi plac beţivii. Urăşte oamenii răi şi plini de interese.

Întrebări şi răspunsuri:

Care este amintirea pe care o ai cel mai bine întipărită în minte?

V.M. Eram odată undeva la ţară cu spectacol pentru copii. Mama unei fetiţe a venit şi ne-a spus că nu a dormit toată noaptea micuţa de bucurie că urmeză să meargă să vadă pe viu actori şi păpuşi. Altă dată, undeva, într-un sat din judeţul Tulcea am jucat spectacolul pentru trei copii. Ei îşi doreau să ne vadă şi nu le puteam strica bucuria doar pentru că nu făcuseră cei mari destulă popularizare.
 
Ce îţi doreşti în continuare de la cariera ta?

M.V. Nu vreau decât să fac oamenii să zâmbească, să ştiu că lumea e fericită şi că rolul meu pe lume are şi un rost.

Profil


Data naşterii: 21 ianuarie 1962
Locul naşterii: Târgovişte
Studii: Liceul Ienăchiţă Văcărescu
Familie: căsătorit, un băiat

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite