Mihai Stănescu, karatistul îndrăgostit de muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La vârsta de 18 ani, este câştigător a 20 de concursuri de muzică uşoară şi populară la nivel judeţean, multicampion naţional la karate şi actor amator în cadrul cercului de teatru de la colegiul la care învaţă.

În ritmul notelor muzicale, interpretând la chitară o melodie folk, aşa l-am descoperit pe Mihai la repetiţii.

„Veşnicul îndrăgostit“, cum îi spun prietenii,  ne-a mărturisit că şi-a descoperit pasiunea pentru muzică la vârsta de 4 ani, când a urcat pe scenă alături de tatăl său, la un spectacol. „Îmi amintesc bine că atunci am cântat o melodie folk şi mă uitam fix la un beculeţ, ca să nu mă intimidez. Tata s-a bucurat enorm de faptul că am cântat alături de el, cu toate că interpretarea a fost la un moment dat tulburată de explozia unei petarde. A trecut şi astăzi mă gândesc la asta ca la cea mai hazlie întâmplare din viaţa mea“, a povestit Mihai.

Melodiile lui Bănică Jr., în primele „concerte”

Debutul i-a dat idei artistice lui Mihai, care şi-a organizat o „scenă“ chiar în curtea casei părinteşti, unde îşi invita prietenii la spectacole. „Aveam un casetofon, iar un prieten aducea o casetă cu Bănică. Eu cântam, adunam fete şi băieţi şi le luam bani de concert. Cu ei mergeam şi ne luam sticsuri, bateristul meu, prietenul cu caseta bătea într-un lighean, era o adevărată nebunie“ povesteşte artistul.

Odată păşind pe treptele şcolii, s-au terminat concertele din curte. Mihai şi-a luat cariera artistică în serios încă de mic şi a început să participe la concursuri de muzică organizate la nivel judeţean, 20 la număr, de la toate plecând acasă cu Premiul I, pentru cele mai bune interpretări şi cea mai bună voce.

În pararel tânărul a luat lecţii de karate, ajungând de două ori campion naţional. „A fost un hobby dus la performanţă“, spune Mihai. Muncind aproape fără oprire din pasiune pentru muzică, artistul nu a lăsat deoparte nici arta teatrală, care l-a fascinat. În urmă cu trei ani a câştigat Premiul I pentru cea mai bună interpretare a rolului personajului Decebal, din piesa „Titanic Vals“, în regia profesorului Bogdan Matei.

Împreună cu trupa Vissy D’art, târgovişteanul va merge la San Remo, unde speră să se bucure de acelaşi public iubitor de teatru. Ultimul premiu câştigat, însă, a fost tot în muzică. „Premiul meu de suflet l-am primit la Festivalul National de Muzica Folk, «In memoriam Lorin Stănescu» . Este un premiu special şi mă mândresc cu el“, spune Mihai.

Întrebări şi răspunsuri:

Cum te împarţi între şcoală şi spectacole?
Foarte greu, pentru că aceste două lucruri care sunt la fel de importante şi îmi sunt la fel de necesare. Muzica îmi aduce satisfacţii şi bani, iar şcoala o carieră pe care vreau să mă axez. Momentan învăţ cât pot de mult pentru a da la Medicină, cu toate că am zeci de ore de repetiţii pentru spectacole într-o lună.

Este muzica doar un hobby pentru tine?
Probabil că este mai mult decât un hobby. Cânt din suflet şi mă văd făcând acest lucru şi peste 10 ani, mă văd admirat de fani şi cu câteva albume de care să fiu mândru.

Ce-i place:
„Îmi place foarte mult muzica veche. Îmi place să cunosc oameni cât mai mulţi şi ador să cânt la chitară, sunt autodidact. Nu iubesc muzica, pentru că nu pot iubi ceva ce face parte din mine. Ar însemna să fiu narcisist.“

Ce nu-i place:
„Nu îmi place să pierd. Dacă îmi pun ceva în minte, trebuie să-mi iasă. Nu îmi plac miciuna şi egoismul, trădarea, indiferenţa, laptele şi vremea posomorâtă.“

Profil
Născut: 4 ianuarie 1992, Târgovişte
Studii: Elev în clasa a XI –a la Colegiul „Ienăchiţă Văcărescu“
Familie: un frate, pe nume Valentin

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite