Meryem se luptă cu leucemia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra are nevoie de transplant de celule stem, iar suma necesară vindecării sale este de 20.000 euro. A aflat că suferă de această boală în vara anului trecut şi de atunci viaţa s-a schimbat pentru ea, care acum stă mai mult pe spatul de spital.

Pentru Meryem Negoiţă, în vârstă de 14 ani, viaţa a luat o întorsătură dramatică în vara anului trecut, atunci când a aflat că suferă de leucemie. Era o fiinţă mereu veselă, sociabilă şi cu mulţi prieteni, nimic nu prevestea nenorocirea ce avea să-i întunece sufletul. Se pregătea să petreacă vacanţa alături de mama sa, însă pe 23 iulie i-a venit rău. A fost la control şi atunci a aflat că are leucemie. Nu i-a venit să creadă, astfel că a fost la Spitalul Fundeni din Bucureşti, unde medicii i-au confirmat boala. Au urmat apoi luni întregi de tratament. “A urmat tratamentul timp de şase luni, totul decurgea normal, însă pe la jumătatea tratamentului a făcut recădere, ceea ce ne-a dus direct la transplant. Încercăm să fim puternice şi să fim optimiste înainte de toate”, mărturiseşte Ioana Metinkale, mama lui Meryem.

Are nevoie de transplant de celule stern

Fata, care locuieşte în Viforâta, la marginea oraşului, are nevoie de transplant de celule stem, fiind singura ei scăpare, însă se găseşte cu greu un donator. Pentru salvarea lui Meryem sunt necesari aproape 20.000 euro, din care nu s-au strâns decât 1500 euro până acum. “Trebuie să ne mişcăm repede, să facem tratamentul şi să căutăm şi donator, să le facem în paralel. Nu ne permiteam să ne ducem la o clinică din străinătate, pentru că ne-ar fi costat 150-200.000 de euro. Să fim sinceri, banii ăştia nu îi strângem niciodată”, adaugă aceasta.

În acest moment, Meryem se află pe patul spitalului din Timişoara, acolo unde urmează tratamentul. La şcoală a fost premiantă până în clasa a VII-a, elevă conştiincioasă căreia îi plăcea să înveţe. A vrut să facă şi clasa a VIII-a, însă boala o ţine departe de băncile clasei. “Ea vrea să facă şi clasa a VIII-a, dar situaţia asta în care este, cu imunitatea aproape de zero, dacă sufli sau strănuţi spre ea poate fi fatal, astfel că nu poate să fie prezentă la ore. Profesorii sunt înţelegători, probabil o să amânam şcoala pentru la anul”, spune Ioana Metinkale.

Mama acesteia spune că nu poate să plece nici cinci minute de lângă fiica ei, care se luptă să învingă boala, şi speră că Meryem va trece cu bine peste acest obstacol şi că lucrurile vor reveni la normal.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite