Memorialul “Henri Coandă”, la Pucioasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Competiţia a ajuns la cea de-a 35-a ediţie
Competiţia a ajuns la cea de-a 35-a ediţie

Cea de-a XXXV-a ediţie a celui mai mare concurs naţional de machete de aeronave, va avea loc în perioada 3-5 iunie. La competiţie s-au înscris deja 100 de elevi din toată ţara. În paralel, se va desfăşura şi Campionatul Naţional de Machete de Aeronave F4B organizat în parteneriat cu Federaţia Română de Modelism.

Peste trei zile, oraşul-staţiune Pucioasa, va intra în atenţia tuturor iubitorilor de avioane, machete de avioane sau pur şi simplu de aeromodele. La doar 25 de kilometri de Târgovişte se va organiza cel mai mare concurs naţional de machete de aeronave.

“Competiţia a ajuns la cea de-a 35-a ediţie. Este cel mai mare concurs din ţară de acest gen. Avem asigurări că vor veni peste 100 de elevi din toată ţara, aici la Pucioasa. Anul acesta este un concurs de aeromodele 4B şi aeromodele captive. Le-am pregătit câştigătorilor şi diplome şi trofee. Pentru alte premii nu am avut fonduri pentru că nu am reuşit să atragem niciun sponsor. Nici Consiliul Judeţean nu ne-a ajutat”, a declarat pentru “Adevărul de Seară”, Nicolae Diaconescu, profesor în cadrul Clubului Copiiilor “Nicolae Mateescu” din Pucioasa.



Concursul naţional de aeromodele F4B- machete de aeronova captive va avea ca secţiuni aeromodele, rachetomodele, automodele, micromodele sau radioclub. La competiţie se vor găsi elevi din Bucureşti, Braşov, Buzău, Turnu Severin, Călăraşi, Roşiorii de Vede, Brăila, Suceava, Ploieşti, Pucioasa, Târgovişte, Petreşti sau Găeşti. Concursul se va desfăşura la “Clubul Copiilor” din Pucioasa.

Contructorii de machete au ajuns piloţi

Micii aviatori din Pucioasa se pot mândri cu numeroase diplome şi medalii obţinute la concursurile naţionale de aeromodelism, fiind printre cei mai buni din ţară. Aici, copiii trec de la amatorism la profesionism, unii dintre ei chiar au urmat o carieră în aviaţie, după ce, timp de mulţi ani au fost implicaţi în activitatea cercului de aeromodelism.

Muzeu aviatic unic în Europa

La Pucioasa se află Muzeul Aviatic “Cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu”, unic în ţară şi în Europa prin faptul că machetele sunt realizate în totalitate de elevi. Muzeul a fost inaugurat în 1977, la care au asistat generali şi ofiţeri din comandamentul aviaţiei civile şi militare. Acesta cuprinde peste 300 de machete  statice şi zburătoare. Prin muncă multă, pasiune şi dăruire, dâmboviţenii au reuşit să devină cunoscuţi peste hotare, în lumea aeromodelismului, machetele realizate de aceştia fiind expuse la Primăria din Montesson (Franţa), Biblioteca Română de la New York sau Aspen (Austria).

image
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite