Târgovişte: Adrian Melicovici, scriitorul care ajunge la Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorul a sacrificat cinci ani din viaţă pentru „Ecouri din Sodoma şi Gomora”, roman care îi va fi înmânat direct lui Barack Obama şi care se va bucura de o ecranizare în regia lui Adrian Purcărescu.

Adi, cum îi spun cunoscuţii, a intrat în lumea literaturii în urmă cu 21 de ani, când a început să scrie versuri. Prima poezie scrisă, „Speranţa”,  a însemnat şi un eşec. „Era pe vremea lui Ceauşescu, nimeni nu ieşea mdin tipar pe atunci. Cum eu eram un razvrătit, ca şi astăzi, de altfel, mă aşteptam să fiu respins şi criticat. Am fost un pic dezamăgit, pentru că revista „Flacăra” mi-a respins creaţia”, povesteşte nostalgic Adrian. 

A debutat oficial în pressa locală


Primele poezii, semnate de autor, au văzut lumina tiparului într-un ziar local, „Moreni Magazin”, cu zeci de ani în urmă. „Ziarul era unul care nu dezbătea probleme politice, pe vremea aceea se făcea cultură de-adevăratelea”, spune Adrian. Au urmat altele 200 de poezii şi poeme care nu au fost publicate nici astăzi. „ Nu le-am dat tiparului nu pentru că nu erau bune, ci pentru că am vrut să le păstrez pentru mine. Poate într-o zi le voi publica, dar acest lucru nu este o prioritate. Poemele mele sunt nişte fineţuri pe care le-am trăit şi le retrăiesc de câte ori îmi recitesc creaţiile”, a adăugat târgovişteanul.

Romanul care a revoluţionat S.U.A

După ce a proiectat romanul „ Ecouri din Sodoma şi Gomora” timp de doi ani şi în alţii cinci a scris cartea, autorul a ajuns pe primele pagini ale ziarului „ New York Magazine”, iar oamenii au savurat pur şi simplu câteva capitole din literatura plină de suspans . „Cartea este specială pentru că promovează lupta împotriva terorismului. La auzirea titlului, mulţi ar crede că este o carte religioasă. Ei bine, nu este. Vreau să fie cel mai bun roman din istoria judeţului Dâmboviţa. Cartea va fi tradusă în engleză şi americană de către editori şi va fi înmânată Ambasadei Statelor Unite şi lui Barack Obama. Esate o un succes enorm pentru mine, încerc să îmi stăpânesc emoţiile. Cartea cuprinde o poveste de dragoste la distanţă între un tânăr român sărac, victimă a mineriadelor şi o tânără venită din S.U.A. să investească în România. Este prezentată în paralel istoria Americii cu cea a României, dar în jurul unei poveşti fictive de dragoste”, a spus autorul.
Lansarea romanului va avea loc în data de 11 decembrie 2009, la Biblioteca Ion Heliade – Rădulescu.

Romanul va fi ecranizat

Cartea care a revoluţionat literatura va fi ecranizată în regia lui Adrian Purcărescu. “ Am discutat deja detaliile, sunt încântat că îmi pot culege roadele muncii mele şi prin ecranizarea cărţii. Ce-i drept, chiar este o muncă adevărată să scrii dinamic şi nu oricine poate face acest lucru, pot afirma fără lipsă de modestie. Dar, având în vedere că mă ocup numai cu scrisul, îmi pot permite să creez lumi din condei, să le dau viaţă, ritm şi mai ales, să le însufleţesc. Cred că orice Scriitor este un Demiurg”, a spus Adrian.

Întrebări şi răspunsuri


Care este idolul tău în literatură?
 A.M:Nu pot să spun că citesc numai un anumit gen de literatură, aşadar nu pot să spun că ador în mod special felul în care scrie un autor. Pot să spun, însă, că literatura care se vrea postmodernistă  din punctual meu de vedere nu are nicio  valoare.

Ce te reprezintă cel mai bine?

A.M:Cel mai mult mă reprezintă poeziile mele, ele sunt o partte din sufletul meu, sensibilitatea pe care de cele mai multe ori în proză nu o pot contura atât de bine. Poeziile sunt oglinda mea, sunt acel ceva care îmi reflectă personalitatea.

Ce-i place


„Îmi place să cunosc oameni noi, îmi place să mă plimb, ador muzica şi manânc întotdeauna cu plăcere cartofi prăjiţi. Şi, evident, îmi place să scriu”.

Ce nu-i place

„Nu îmi plac manelele şi nu îmi place ipocrizia din spatele cuvintelor. Nu agreez literatura postmodernistă şi concepţiile acestor autori”.

Profil

Născut: 10 iunie1967, Moreni
Studii: Facultatea de Drept şi Ştiinţe Politice, Bucureşti
Familie: căsătorit, o fetiţă

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite