Meditaţii gratuite la bibliotecă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La secţia de copii a Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” copiii fac lecţii de matematică sau de geografie, în fiecare zi, de luni până vineri.

Copiii târgoviştenilor dispun de meditaţii gratuite la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” în luna august. Sub îndrumarea bibliotecarelor de la secţia de copii, aceştia vor face lecţii de matematică, logică, dar şi istorie sau geografie. „Este foarte important ca pe lângă joacă, copii să şi înveţe ceva pe timpul verii. Părinţii poate nu au timp să se joace cu ei sau să facă lecţii, iar în acest caz îi pot aduce la noi. Facem aici lecţii cu ei, astfel încât copiii să se ducă deja pregătiţi la şcoală”, mărturiseşte Gianina Ivan, bibliotecară. Orele de geografie sunt interesante pentru copii, cărora li se pune la dispoziţie o hartă şi trebuie să pună steguleţele ţărilor în locul unde acestea îşi au teritoriul. „Nu îi punem să facă ceva greu, lecţiile trebuie să fie şi interactive, să nu-i plictisească, ci să-i distreze şi în acelaşi timp să şi înveţe”, adaugă aceasta.

Ore de literatură

Cum nu pot lipsi nici orele de literatură, copiii citesc poezii, dar şi basme, care joacă un rol important în copilăria lor. „Cu toţii am fost fascinaţi de lumea basmelor, astfel că împreună cu ei răsfoim paginile basmelor sau poveştilor care le-au plăcut”, spun bibliotecarele de secţia de copii. Copiii pot participa la aceste acţiuni în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 11.00 şi 13.00. Aceştia sunt încântaţi de activitatea desfăşurată la secţia de copii a Bibliotecii Judeţene şi se prezintă în fiecare zi. „Copiii vin mereu aici, aceiaşi, dar şi alţii noi. Sunt dornici să înveţe lucruri, informaţii noi”, mai spun acestea.
În afară de lecţiile de matematică, geografie şi istorie, materii care li se predau la şcoală, copii învaţă şi ceva nou, astronomie. Valentin Grigore, preşedintele Societăţii Astronomice Române de Meteori, le explică copiilor despre univers, constelaţii, planete şi multe altele, lucruri fascinante pentru cei mici, care sunt foarte atenţi la ce spune astronomul.  „Îmi duc copilul la bibliotecă aproape în fiecare zi, pentru că acolo chiar învaţă ceva interesant. Copilul meu este dornic mereu să înveţe lucruri noi, astfel că asta este o şansă bună”, spune Diana Cristea, mămica unui copil de 8 ani.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite