Maşinile second-hand, nevândute de o jumătate de an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
No title
No title

Târgoviştenii nu se mai încumetă să achiziţioneze maşini la mâna a doua, chiar dacă preţurile acestora sunt extrem de mici. Cei care au posibilitatea preferă să-şi cumpere o maşină nouă, în leasing. Pe aceştia îi sperie şi taxa de înmatriculare, care poate ajunge la câteva mii de euro.

Târgoviştenii nu mai caută maşini second-hand. Dacă până acum un an, maşinile la mâna a doua aduse din ţări ca Austria sau Germania, se vindeau ca pâinea caldă, acum abia dacă se mai atinge cineva de ele. Automobilele expuse spre vânzare în parcul auto de la supermarket-ul XXL stau nevândute de luni bune, unele chiar de o jumătate de an, asta deşi o bună parte dintre ele au preţuri cuprinse între 1200 şi 3500 euro. “Acum este destul de uşor să-ţi cumperi o maşină nouă în leasing. Te costă ceva bani, dar ştii că este nouă şi o plăteşti în rate. În plus, nu prea se mai merită să-ţi cumperi o maşină second-hand adusă din afară, pentru că trebuie să mai plăteşti şi taxa de înmatriculare”, spune Costel Oancea, un târgoviştean de 34 de ani.
Pentru o Skoda Octavia nouă oamenii trebuie să scoată din buzunar în jur de 11.000 euro, o astfel de maşină la mâna a doua costă doar 3500-4000 euro, cu toate acestea, însă, târgoviştenii nu se mai apropie de ele, fie pentru că duc lipsă de bani, fie pentru că aceştia consideră că o maşină nouă este o achiziţie mai sigură. “Acum se gândesc de două ori înainte de a-şi cumpăra o maşină la mâna a doua, pentru că nu îşi permit să arunce banii pe fereastră. Se gândesc că poate maşina are probleme pe care ei nu le văd de la început, iar la un automobil nou ai garanţie”, spune Ion Niţă, unul dintre cei care până la începutul acestui an se ocupa cu vânzarea de maşini second-hand.

Taxa de înmatriculare, mai mare decât suma dată pe maşină

Din când în când, târgoviştenii trecă să se mai uite pe la maşini, însă fără a se încumeta să cumpere vreuna. Preţul de 1200 euro pentru un Volkswagen Golf 1.9 TDI nu îi atrage, se pare, pe aceştia, chiar dacă suma nu este mare. “Nu sunt preţuri mari, însă faptul că este criză ne îndeamnă să lăsam pe planul doi maşina, nu este o perioadă prea bună să dai bani pe o maşină. În plus, nu ştii niciodată ce îţi pică la ea şi câţi bani va trebui să bagi în reparaţii. De asemenea, taxa de înmatriculare este şi ea mare”, spune Iulian Georgescu, un târgoviştean de 27 de ani. Taxa de înmatriculare îi poate duce pe târgovişteni până la câteva mii de euro, dublu sau chiar triplu faţă de suma iniţială de bani pe care o dau pe maşină.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite