Maşinile Primăriei Târgovişte sunt folosite în interes personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii dintre angajaţi utilizează autoturismele statului mai des decât pe ale lor. Primarul Gabriel Boriga crede că sunt tâmpiţi cei care îşi imaginează că pot învinge criza dacă angajaţii administraţiei locale ar veni pe jos la serviciu.

Autoturismele Primăriei Târgovişte parcă au fost trecute în proprietatea privată a unora dintre funcţionarii publici sau consilieri personali ai primarului Gabriel Boriga, persoane despre care nu ştim nici cu cât sunt retribuiţi, fiindcă, neavând statut de funcţionari publici, nu sunt obligaţi să întocmească declaraţii de avere şi de interese, care să fie la vedere. La Primăria Târgovişte nu se simt ravagiile crizei economice care vântură Europa. Dacă în statele civilizate măsurile de austeritate sunt dure şi se pun în aplicare, la noi se întâmplă taman invers. În Occident, demnitarii de orice rang au renunţat la limuzinele de lux şi merg la muncă cu metroul, autobuzul sau pe bicicletă. La Târgovişte, nici pomeneală de aşa ceva.

Consilierul primarului, primul pe lista privilegiaţilor
După-amiaza şi la sfârşit de săptămână, parcarea Primăriei Târgovişte rămâne goală. Autoturismele plătite din bani publici pot fi găsite staţionate în faţa blocurilor sau curţilor în care locuiesc angajaţii privilegiaţi. Georgian Stan, fost lider de sindicat al taximetriştilor târgovişteni, fiindcă l-a sprijinit în alegeri pe actualul edil, Gabriel Boriga, a primit o funcţie de consilier în Cabinetul Primarului. I s-a dat şi maşină. Chiar autoturismul cu care a circulat până în 2008 fostul primar, Iulian Furcoiu. Cu ce se ocupă exact Georgian Stan la Primăria Târgovişte, nu se ştie. Primarul Boriga ne-a recomandat să facem o solicitare în scris, dacă vrem să aflăm. Consilierul Georgian Stan locuieşte la câteva sute de metri de sediul administraţiei târgoviştene. Asta nu-l împiedică să plece în fiecare zi cu maşina instituţiei acasă.

Nimeni nu ia maşina fără ştirea edilului
Traversând oraşul dintr-un capăt în altul, am găsit alte autoturisme ale Primăriei Târgovişte parcate, după ora 18.00, în faţa unor imobile private. Şi nu o singură dată! Am urmărit fenomenul cel puţin trei săptămâni. Maşinile sunt parcate seară de seară în acelaşi loc, ca dovadă că sunt utilizate în interes personal. City managerul Târgoviştei, Marius Constantinescu, a declarat pentru „Adevărul de Seară” că nu cunoaşte situaţia, dar i se pare un subiect de cancan. Am reuşit până la urmă să discutăm pe această problemă chiar cu primarul Gabriel Boriga. Ne-a informat că nimeni nu circulă în afara programului cu maşinile primăriei fără ştirea sa şi că i-a permis personal consilierului Georgian Stan să plece cu maşina acasă. Nu crede edilul că interzicând acest lucru s-ar învinge criza. „Când este la serviciu, merge pe benzina instituţiei. Când pleacă acasă, bagă de la el din buzunar”, declară primarul Boriga.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite