Târgovişte: Atenţie! Maşinile parcate aiurea sunt ridicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care parchează ilegal riscă să nu îşi mai găsească maşinile. Primăria Târgovişte îi pedepseşte aspru pe cei care încurcă traficul atunci când îşi lasă vehiculul parcat. Zilnic, 3 - 4 şoferi sunt nevoiţi să plătească pentru a-şi ridica maşina şi peste 20 plătesc pentru a li se debloca roţile.

Atenţie se blochează roţi! De acest mesaj trebuie să se ferească şoferii târgovişteni care aleg să parcheze maşinile în afara locurilor special amenajate. Primăria municipiului desfăşoară ample acţiuni de blocare şi ridicare a autovehiculelor.

Zilnic, peste 20 de şoferi îşi găsesc roţile maşinilor blocate şi sunt nevoiţi să plătească 50 de lei pentru deblocare. Alţii sunt şi mai puţin norocoşi. Dacă şoferul nu vine la vehicul în maximum 6 minute de la blocarea roţilor, maşina îi va fi ridicată. Pentru recuperarea autovehiculului din parcarea Transport Public S.A., şoferul va scoate din buzunar 250 de lei. Orice întârziere de la ridicarea maşinii se va taxa cu 35 de lei pe zi, taxă de staţionare.

Şoferii sunt nemulţumiţi


„Nu mi se pare că e o soluţie. Cred că mai întâi ar trebui să rezolve cu locurile de parcare şi abia apoi să înceapă să ne blocheze”, spune Marius Andrei, un şofer care până acum a plătit peste 400 de lei pentru deblocări de roţi.

Alţi şoferi sunt însă de acord cu acest gen de măsuri. “Eu sunt de acord cu blocările şi ridicările, pentru că circul întotdeauna regulamentar şi nu îmi las maşina priponită prin locuri nepermise. Să-i taxeze pe toţi cei care încurcă traficul”, spune Ioana Botea, o şoferiţă de 34 de ani.

Administraţia veche nu ridica maşini

Maşinile ridicate şi transportate pe platformă în curtea societăţii de transport este o modă a anului 2009. În anii anteriori, a existat intenţia de a ridica maşini, din partea fostei administraţii, dar nu s-au găsit şi mijloacele mobile.

 “Maşina de atunci nu putea ridica, ci doar trage automobilele pe platformă şi, pentru că existau riscuri să provoace defecţiuni la direcţia şi frânele maşinilor, s-a renunţat la idee” spune Cătălin Rădulescu, directorul administrativ al SC Transport Public SA . Utilajul de ridicare din actuala administraţie este la standardele necesare pentru a efectua treaba fără să strice maşinile.

În staţiile de autobuz parcarea este şi mai riscantă

Angajaţii de la Transport Public S.A., care efectuează blocările şi ridicările de vehicule pentru primăria Târgovişte, nu stau la discuţii atunci când vine vorba de parcarea în staţiile de autobuz.

“Din staţiile noastre de autobuz ridicăm direct. Nu mai aşteptăm să vină proprietarul în 6 minute să -şi plătească deblocarea roţii”, a declarat Cătălin Rădulescu, director administrativ al firmei de transport târgoviştene.

Maşinile sunt ridicate la dispoziţia Poliţiei Rutiere.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite