Târgovişte: “Mascaţii” speriaţi de un ton de fax

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: “Mascaţii” speriaţi de un ton de fax
Târgovişte: “Mascaţii” speriaţi de un ton de fax

Trei indivizi cu cagule pe faţă au pătruns cu forţa în primăria de la Vişina dar s-au speriat de un fax şi au fugit. Paznicul în vârstă de 59 de ani a fost lovit în repetate rânduri şi obligat să spună unde sunt ţinuţi banii, deşi în primărie nu era un şfanţ.

Jaful a avut loc în această dimineaţă, în jurul orei 1.30, la primăria din localitatea dâmboviţeană Vişina. Trei indivizi mascaţi au pătruns în instituţie imediat după ce paznicul şi-a încheiat rondul de dimineaţă. Nici nu le-a fost greu, mai ales că instituţia nu este prevazută cu niciun sistem de supraveghere şi nici cu gratii la uşi.

Paznicul de 59 de ani, firav din fire, nu a putut să le ţină piept celor trei. A fost bătut bine, legat cu un cablu de telefon şi obligat să spună unde sunt ţinuţi banii. Degeaba le-a spus omul că nu sunt bani în primărie. Au cotrobăit prin toate birourile în speranţa că doar, doar, vor găsi ceva. La un moment dat, cand au mişcat un fax, acesta a început sa piuie. Speriaţi, ‘’mascaţii’’ au fugit mâncând pământul, crezând că s-a declanşat alarma. Poliţiştii însă, le-au luat urma cu un câine lup iar acum îi anchetează pe doi dintre ei.

Nea’  Dumitru spune că este prima dată când i se întâmplă aşa ceva

image



Cu mână pe inimă şi cu teamă în glas, nea’ Dumitru spune că în 21 de ani de când este paznic la primărie nu i s-a mai întâmplat aşa ceva. “M-au lovit cu pumnii în gură. Mă ameninţau că dacă nu le dau bani mă omoară. Erau trei namile de bărbaţi. Erau mascaţi, decât ochii li se vedeau, aveau mănuşi în maini, erau pregătiţi ce să mai. Toată treaba asta a durat 10 minute, până când s-au speriat de fax şi au fugit”, a declarat Dumitru Nemeşu.

Au deja doi suspecţi

Criminaliştii au strâns probe timp de mai multe ore, iar oamenii legii au deja doi suspecţi pe care îi anchetează. “La acest moment se efectuează cercetări. Avem deja doi suspecţi care sunt anchetaţi şi urmează sa le probăm activitatea infracţională. Primăria nu era asigurată de niciun fel. Nu aveam nici măcar grilaje”, a declarat comisarul şef Sorin Păun, adjunctul şefului IPJ Dâmboviţa.

Pentru că nu şi-a asigurat primăria, edilul şef va fi amendat cu până la 10.000 de lei.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite