Târgovişte: Mascaţii i-au rupt o coastă, dar aceştia zic că doar l-au avertizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Mascaţii i-au rupt o coastă, dar aceştia zic că doar l-au avertizat
Târgovişte: Mascaţii i-au rupt o coastă, dar aceştia zic că doar l-au avertizat

Un taximetrist spune că mascaţii l-au bătut fără motiv, dar aceştia spun că nu au lovit pe nimeni. Cătălin Răducea are o hârtie de la spital care confirmă rănile. În schimb, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie a declarat că acţiunea mascaţilor s-a desfăşurat fără violenţă.

În jur de 100 de persoane petreceau miercuri noapte la restaurantul Panoramic, situat în apropierea mănăstirii Dealu. La ora 23.30, petrecerea a fost întreruptă de apariţia Detaşamentului de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă (DPIR).

„Eu ieşeam din local, nu băusem nimic, mă duceam spre maşină ca să plec pe traseu să fac bani. M-am trezit nas în nas cu echipajele care m-au luat ca din oală. Mi-au dat cu bocancii peste tot. Am fost bătut rău, sub orice critică, în condiţiile în care m-am conformat. Când au ajuns ne-au ordonat să ne culcăm la pământ, ceea ce am făcut toţi patru imediat, apoi să punem mâinile la spate. după care ne-au pus cătuşe şi apoi ne-au omorât cu bătaia“, povesteşte Cătălin Răducea, unul dintre taximetriştii arestaţi de mascaţi. Dintre cei patru şoferi, Cătălin este singurul care nu a fost amendat, primind doar avertisment.

 „După ce ne-au bătut acolo, în parcarea restaurantului, când eram întinşi pe jos şi fără apărare, ne-au suit în dubă şi ne-au dus spre Poliţia Municipiului. Pe drum mi-au dat pumni şi palme pentru că tot întrebam de ce m-au bătut dacă nu am făcut nimic“, spune bărbatul de 31 de ani.

La spital i-au spus mai întâi că nu are nimic

După ce a fost eliberat de poliţiştii de la Municipiu, care doar i-au luat declaraţii şi i-au dat un avertisment scris, Cătălin Răducea a chemat un echipaj al ambulanţei la sediul poliţiei pentru că se simţea rău. Doctorul de pe ambulanţă l-a examinat la faţa locului şi i-a spus că nu are nimic. A doua zi, bărbatului i s-a făcut iar rău şi a mers din nou la Urgenţe.
După ce a povestit ce s-a întâmplat i s-a spus că nu are nimic. „A treia oară când m-am dus le-am zis că m-am bătut cu un vecin şi atunci doctorul de serviciu mi-a spus că am o coastă ruptă şi încă două fisurate”, mai spune taximetristul.
Cătălin spune că va merge luni să depună o plângere la poliţie, dar nu crede că se se va rezolva ceva.

Mascaţii neagă povestea

Biroul de presă al Inspectoratului Judeţen de Poliţie a declarat că DPIR-ul a intervenit la faţa locului, dar că nu au existat conflicte fizice. „Poliţiştii au fost sesizaţi prin 112 cu privire la faptul că la restaurantul Panoramic are loc un scandal public. Echipele de poliţie s-au deplasat acolo şi au intervenit pentru restabilirea ordinii publice, au imobilizat şi încătuşat pe cei implicaţi în scandal şi i-au condus la sediul poliţiei, unde au aplicat trei sancţiuni contravenţionale şi un avertisment“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Dâmboviţa, Andreea Mihălăchioiu. „Poliţiştii au acţionat legal şi nu a existat conflict fizic între mascaţi şi taximetrişti“, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Ce fac de fapt mascaţii de la D.P.I.R.

Detaşamentul de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă acţionează la supravegheri şi descinderi împreună cu ofiţerii din cadrul serviciilor pentru combaterea crimei organizate, pentru prinderea urmăriţilor local sau general periculoşi, pentru aplanarea unor conflicte izbucnite în localuri publice, pieţe, mijloace de transport în comun sau alte locuri aglomerate, prinderea evadaţilor ori a dezertorilor înarmaţi periculoşi, eliberări de ostatici, luarea primelor măsuri pentru localizarea şi izolarea pachetelor suspecte a conţine materiale explozive şi alte acţiuni pentru care este nevoie de pregătire specială pentru intervenţie.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite