Mărţişoarele scapă comercianţii de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărţişoarele simple au fost la mare căutare
Mărţişoarele simple au fost la mare căutare

Târgoviştenii au ieşit încă de la primele ore ale dimineţii la cumpărat de mărţişoare, ceea ce mai estompează semnele de criză la început de primăvară.

Astăzi, doamnele şi domnişoarele sunt răsfăţate de partea masculină cu o floare, un cadou sau un simplu mărţişor. Cu doar 50 de bani, orice bărbat poate cumpăra o mică atenţie pentru femeia din viaţa lui. “Nu există criză pentru mărţişoare, mai ales acum. Dacă înainte oamenii cumpărau cadouri mai scumpe pentru femei, acum pentru a păstra tradiţia se văd obligaţi să cumpere măcar o mică atenţie. Se vând foarte bine broşele, sunt elegante şi au şi un preţ bun”, spune Ion Ilie, comerciant de mărţişoare.

Spre deosebire de anii trecuţi, pe tarabele amplasate ocazional, kitsch-urile au dispărut, astfel creaţiile mai apropiate de tradiţie au câştigat teren. Anul acesta confecţionarii de mărţişoare au ales să lucreze coşari, trifoi cu patru foi, potcoave aducătoare de noroc, buburuze, flori artificiale, şi pandantive. ”Confecţionez şi vând mărţişoare de 24 de ani. Împreună cu familia mea lucrez sute de modele de mărţişoare pentru prima zi de primăvară. Din materiale textile, scoici, flori artificiale şi săpun lucrăm manual mici atenţii pentru doamne şi domnişoare. Elevii şi studenţii au fost anul acesta cei mai atenţi cu partea feminină”, spune Clementina Avramescu, producător de mărţişoare.

Pe tarabele din Târgovişte este uşor de remarcat că mărţişoare simple, gingaşe, cu mesaj de primavară, de bun gust, costă doar 2-3 lei, în timp ce o jucărie din pluş, care cântă “I love you!”, legată de un şnur bicolor, se poate cumpăra cu 10 lei, poate chiar mai mult, depinde cât de mare este maimuţoiul. Din peisaj nu lipsesc nici sticlăriile, florile din plastic, păpuşile-balerine şi cutiile pentru bijuterii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite