Marius Dinu a făcut peste 5.000 de tatuaje

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 14 ani, târgovişteanul face adevărate opere de artă în materie de tatuaj. A colindat întreaga ţară pe unde a întâlnit personalităţi din lumea fotbalului şi nu numai.

Mario, cum îi spun prietenii şi cunoscuţii, este pasionat de desen încă de la vârste fragede. Desenele lui erau peste tot, pe băncile şcolii, pe mobilerul din casă sau pe orice îi cădea în mână. „Am moştenit talentul de a desena de la mama mea. Era pasionată de pictură. A lăsat operele ei pe pereţii multor biserici şi şcoli din Dâmboviţa. Din păcate am pierdut-o prea devreme”, spune cu tristeţe Mario.

În urmă cu 14 ani şi-a făcut dintr-un motoraş de casetofon, un vârf de pix şi un ac de cusut, un aparat de tatuat. Primul tatuaj l-a făcut pe pielea lui, urmând la scurt timp prietenii lui. „După ce au văzut tatuajul meu, amicii mei veneau să le fac şi lor fel de fel de desene. Nu erau reuşite, motiv pentru care acum, după ani de zile, le-am refăcut. Erau tatuaje făcute de un puşti şi era normal să nu fie frumoase. Mi-am reparat greşelile cu ajutorul unor aparate profesionale şi cu experienţa acumulată de-a lungul anilor”, îşi aminteşte tatuatorul dâmboviţean.

A început să-i placă, a început să fie cunoscut şi căutat de oameni, motiv pentru care, târgovişteanul a simţit setea pentru cunoaştere. Citea zilnic de reviste de specialitate, foarte multe aduse din străinătate. Vroia să înveţe ce înseamnă un tatuaj bun, care sunt riscurile şi cât de important este să finalizezi bine un desen pe corp. Pentru el cel mai important lucru era să vadă omul mulţumit.

A tatuat în străinătate

Când face un tatuaj, târgovişteanul se gândeşte mai întâi dacă lui îi place acel desen, pentru că dacă lui îi place, cu siguranţă iese bine. A fost în Piteşti, Vâlcea, Arad, Bucureşti, Ploieşti, Braşov dar şi în Spania, Italia, Franţa, Germania. „În Italia, am cunoscut unul dintre cei mai cunoscuţi artişti tatuatori şi producători de materiale pentru tatuaj, Lauro Paolini. M-a ajutat să văd altfel această artă, pentru că am avut norocul să-l văd când tatuază. Aşa am putut face diferenţa dintre ce făceam eu până atunci şi de fapt ce trebuia să fac pentru a avea o lucrare la cele mai înalte aşteptări. Tot de la el am învăţat că seriozitatea este foarte importantă”, povesteşte Mario. 

Tatuaj pentru Boştină de la Dinamo

Dacă îl întrebi câţi oameni a tatuat în 14 ani, Mario nu poate face un calcul, are în medie 2-3 clienţi pe zi, depinde şi de mărimea tatuajului, oricum peste 5.000 de tatuaje. Perfecţionist, Mario lucrează cu meticulozitate pentru orice desen, chiar dacă este mic sau mare, important este să iasă bine. Printre clienţii lui s-au numărat şi nume sonore ale fotbalului românesc şi nu numai. „L-am tatuat pe Gabi Boştină de la Dinamo, Schumi de la F.C Argeş, Adi de la Vâlcea, şi pe mulţi alţii. Sunt oameni care au încredere în talentul meu şi apelează la mine pentru a imortaliza o amintire, o poveste”, spune Mario.

A deschis două saloane în Târgovişte, dar din motive personale a trebuit să le închidă. Mario va deschide în cel mai scurt timp un salon ca în reviste, cu aparatură profesională, sterilă, dar şi personal calificat.

Profil:
Nume: Marius Cezar Dinu
Născut: 7 iulie 1977, Târgovişte
Familie: Căsătorit, un băiat Mario, 4 ani şi o fată care urmează a veni pe lume
Studii: Liceul Ion Heliade Rădulescu, Târgovişte

Ce-i place?
Îmi place să călătoresc, să descopăr natura şi oamenii din jurul meu. Mă inspir din ceea ce văd, bucuria oamenilor sau tristeţea lor reprezintă pentru mine de foarte multe ori o sursă de inspiraţie. Îmi place foarte mult să tatuez.

Ce nu-i place?
Nu-mi plac oamenii neserioşi şi mincinoşi. Prefer să nu intru în polemică cu nimeni. Dacă cineva doreşte să se certe cu mine, prefer să evit, de obicei evit oamenii recalcitranţi.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce planuri ai de viitor?
Îmi doresc să ajung în America. Ştiu că acolo eşti respectat pentru munca ta şi tatuajul este perceput altfel. Poţi face această muncă oriunde, numai în Târgovişte eşti privit ciudat.

Care a fost cea mai ciudată cerere?
Am avut o clientă care avut nevoie de un tatuaj pe sân după o operaţie nereuşită. Fata şi-a pus implanturi mamare şi nu era mulţumită de ce a rămas în urmă. Era puţin ciudat.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite