Târgovişte: Topul obiectelor interzise introduse în penitenciarul Mărgineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele şi prietenii deţinuţilor de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Mărgineni, judeţul Dâmboviţa, încearcă diverse metode pentru a introduce în celule telefoane mobile, cartele sim, încărcătoare, chiar alcool şi droguri.

Citeşte şi:


Angajaţii penitenciarului din judeţul Dâmboviţa spun că sunt uimiţi de inventivitatea de care dau dovadă unele persoane în încercarea de a introduce obiecte interzise. Cel puţin o dată pe lună se întâmplă ca un vizitator să fie decoperit că vrea să introducă obiecte care nu au ce căuta într-un loc de detenţie.

Telefoanele mobile, foarte des confiscate

Într-un top al obiectelor interzise, care sunt confiscate la intrarea în închisoare, pe primul loc sunt telefoanele mobile. Acestea sunt ascunse în pachetele pe care o parte dintre cei aproximativ 900 de deţinuţi au dreptul să le primească.

„Au fost găsite telefoane în baton de salam, în cozonaci, în cocul unei doamne, cartele sim în portofel. Am descoperit la un bidon de smântână că avea un fund dublu, unde era ascuns un telefon foarte mic“, a precizat, pentru „Adevărul de Seară”, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă de la Mărgineni, Safta Trâncu.

Potrivit acesteia, telefoanele mobile sunt aruncate peste gardul penitenciarului în speranţa că acestea vor fi găsite de un deţinut şi vor ajunge astfel la destinatar. Aşa s-a întâmplat şi în urmă cu câteva zile, când, într-o dimineaţă, două persoane neidentificate au aruncat peste gardul împrejmuitor al unităţii, în perimetrul fabricii de mobilă, două sticle din plastic cu şapte telefoane mobile, 10 încărcătoare pentru telefoane mobile, un acumulator pentru telefon mobil şi două cartele SIM. Toate acestea au fost confiscate şi distruse.

Alcoolul, preferat de deţinuţi


În acest top intră şi alcoolul. Au fost puse în aplicare foarte multe metode ca acesta să ajungă la persoanele aflate în detenţie. Cel mai recent caz a fost descoperit în urmă cu câteva zile în  pachetul destinat unui deţinut. Aproape şase kilograme de mandarine erau injectate cu alcool, iar persoanei respective i s-a interzis orice vizită pentru o perioadă de şase luni. Gardienii au mai descoperit alcool în sticle de suc sau apă minerală, foarte bine sigilate, care nu dădeau nimic de bănuit.

În Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Mărgineni s-a încercat şi introducerea de substanţe interzise. Au fost găsite droguri în salata de varză pregătită de rude unui deţinut sau în portocale. În aceste cazuri sunt alertate autorităţile competente, iar cei care sunt prinşi cu astfel de substanţe vor răspunde în faţa legii.

Munca gardienilor este mai uşoară în ultima perioadă, întrucât a fost adus un aparat special care să detecteze obiectele interzise introduse în pachetele destinate deţinuţilor. Chiar şi aşa, angajaţii de aici sunt convinşi că rudele şi prietenii deţinuţilor vor mai încerca să introducă diverse obiecte şi substanţe care sunt interzise într-un penitenciar.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite