Mândruţa Andreescu este implicată în activităţi de voluntariat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra târgovişteancă vrea să fie aproape de oameni, să-i ajute şi să-şi aducă contribuţia pentru o societate mai bună.

Voluntariatul reprezintă pentru Mândruţa Andreescu o bună ocazie de a cunoaşte oameni, de a lega prietenii, de a învăţa lucruri şi de a face ceva practic şi activ. Se implică în toate acţiune şi activităţile iniţiate de centrul de informare europeană din Târgovişte, Europe Direct, atât în sfera culturală, cât şi în cea socială. „Orizonturile mele s-au lărgit şi am descoperit că există şi alt  fel de avantaje decât cele de ordin material. Implicarea mea ca voluntar  a fost şi este o experienţă benefică dezvoltării mele  profesionale. Am ocazia să interacţionez cu oameni din toate categoriile socio-profesionale şi de vârstă şi de a face numai ceea ce îmi place”, mărturiseşte Mândruţa Andreescu.  
A pus umărul la organizarea primului târg al ONG-urilor din judeţ, dar şi la spectacolul-concurs „Lumea de la margine”, care a avut ca scop redescoperirea istoriei Balcanilor şi aducerea în prim-plan a tradiţiilor din această zonă. S-a implicat şi în activităţi de ecologizare, coordonând mai multe echipe de voluntari în acţiuni de curăţare a zonelor afectate grav. „Toate aceste activităţi au avut un impact pozitiv asupra publicului, iar laudele primite din partea oamenilor importanţi din judeţ au fost cea mai bună răsplată pentru mine şi colegii mei”, spune târgovişteanca.

Vrea să lucreze în justiţie

În prezent lucrează la un proiect finanţat de Comisia Europeană, care presupune ajutarea unui grup de tineri dintr-un centru de reeducare să se reintegreze în societate după ispăşirea pedepsei. “Motivul pentru care m-am implicat în acest proiect este puterea de a-i face fericiţi pe nişte copii cu care soarta nu a fost prea blândă până acum. Sunt sigură că, peste ani, ei îşi vor aminti cu drag de oamenii care i-au ajutat necondiţionat şi sper ca ceea ce îi vom învăţa să le fie de folos pentru viitor”, este de părere tânăra. Tinerii de la centrul de reeducare au parte de activităţi de teambuilding, de intercunoaştere, role-play simulation cu situaţii din viaţa reală, dar şi dezbateri, toate acestea sub îndrumarea voluntarilor.
Mândruţa Andreescu vreau să fie cât mai aproape de oameni, să le asculte păsurile şi să-i ajute, să fie un seamăn bun. Pentru asta ar vrea să lucreze în justiţie, acolo unde ar putea schimba ceva. „Aş vrea ca justiţiei să-i reabilitez numele, chiar dacă acest nume a fost şi este terfelit de oameni care au fost puşi cu «furculiţa» în postul nepotrivit. Vreau să pot face ceva pentru cei care au nevoie de ajutor. Fiecare faţă, veselă sau tristă, are o poveste şi ea trebuie descoperită cu răbdare, altfel viaţa nu ar mai însemna nimic”, spune tânăra voluntară.

Întrebări şi răspunsuri:

Reprezintă tinerii schimbarea de care este nevoie?
„Cred cu tărie că România poate constitui o oportunitate pentru tineri, dar ceea ce ne dă înapoi este mentalitatea că nu se mai poate schimba nimic şi că totul este foarte corupt. Din acest motiv adevăratele valori nu sunt promovate şi se pierd cu timpul, devenind doar nişte tentative de a ieşi din mocirlă.”
În ce măsură tinerii au un cuvânt de spus?
“Nimeni nu mai are curajul de a-şi susţine ideile şi de a lupta pentru cinste şi corectitudine. Orice putem pierde în viaţă, dar demnitatea şi onoarea nu se pot călca în picioare dacă nu permitem noi. Totul depinde de noi.”

Ce-i place:

„Îmi place foarte mult să citesc, să comunic cu oamenii şi să fiu în mijlocul evenimentelor. Numai aşa simt că eforturile mele sunt răsplătite. Îmi place, de asemenea, jurnalismul , teatrul şi să studiez legile.”

Ce nu-i place:

„Nu îmi place sitemul din România, bazat pe pile şi contacte, dar şi mai trist este faptul că cei buni se descurajază vazând că eforturile lor nu sunt răsplatite şi aleg să se complacă în situaţii nepotrivite, făcând astfel compromisuri umilitoare. De asemenea, nu-mi place că tinerii şi ideile bune nu sunt sprijinite aşa cum ar trebui.”

Profil.
Născută. 23 februarie 1986, Târgovişte.
Studii. Universitatea “Valahia” Târgovişte, Facultatea de Drept.
Familie. Mai are un frate.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite