Mânăstirea „Înălţarea Domnului” de la „cota 1000” este şi acum fără apă potabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea „Înaltarea Domnului“  situată la Cota 1.000
Mănăstirea „Înaltarea Domnului“ situată la Cota 1.000

O autospecială de la Detaşamentul Pucioasa şi o autocisternă de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa au transportat aproape 30 de metri cubi de apă la Mânăstirea „Înălţarea Domnului” de la „cota 1000” din comuna Moroieni, pentru a-i ajuta pe monahii prădaţi de hoţi.

“Lăcaşul de cult a rămas fără apă în urmă cu două săptămâni din cauza dispariţiei (furtului) unei porţiuni din conducta de alimentate cu apă. S-a acţionat pentru umplerea bazinelor de apă  ale mânăstirii”, a declarat mr Eduard Ţelea, purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa.

Încă de acum două săptămâni, pompierii militari şi angajaţii MAPN le-au sărit în ajutor monahilor de la Mănăstirea „Înaltarea Domnului“  situată la Cota 1.000, după ce hoţii au dus la fier vechi o condută metalică de 35 de metri, care le asigura necesarul zilnic de apă.

”Chiar în ziua Hramului Mănăstirii, pe data de 8 noiembrie, în timp ce se desfăşura slujba de hram, nişte necredincioşi, că altfel nu pot să-i numesc, au urcat la aproximativ 600 de metri în amonte, unde avem bazinele cu apă, unde sunt şi cele trei izvoare ce alimentează mănăstirea şi au retezat pur şi simplu o conductă de apă, în lungime de 35 de metri, după care a urmat golirea bazinelor şi am rămas fără pic de apă potabilă”, a declarat părintele stareţ, Dobre Melchisedeh.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite