Mai puţine furturi din locuinţe şi din societăţi comerciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile de prevenire a criminalităţii, desfăşurate în Dâmboviţa, au avut rezultate în ceea ce priveşte prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului, care este prioritatea naţională a Poliţiei Române pentru anul 2011.

Programul desfăşurat pentru prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului a avut rezultate la nivelul judeţului Dâmboviţa. Ultima evaluare, pentru perioada ianuarie-iulie 2011, arată o scădere, în general, a numărului furturilor. „În primele şase luni ale anului, numărul sesizărilor privind furturile din locuinţe a fost de 329, cu 81 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010, ceea ce înseamnă un procent de 19,75% mai mic. În aceaşi perioadă, numărul de sesizări în ceea ce priveşte furturile din societăţile comerciale a fost de 197, cu 94 de infracţiuni mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce înseamnă o scădere cu 33,2%”, a explicat comisar şef Nina Neacşu, de la Centrul de Prevenire a Criminalităţii Târgovişte. În schimb o uşoară creştere s-a înregistrat în cazul furturilor de şi din autovehicule. „În primele şase luni ale anului, numărul acestora a fost de 23 de infracţiuni, faţă de 19 în 2010. Este o creştere, dar una nesemnificativă”, adaugă comisarul şef Nina Neacşu.

Programul campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii 2011”

Centrul de Prevenire a Criminalităţii Târgovişte desfăşoară zilele acestea campania „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”. Acţiunile, împărţite pe teme, sunt desfăşurate în parteneriat cu alte instituţii locale şi judeţene şi au loc în toate localităţile dâmboviţene. În prima zi, 27 septembrie, acţiunile au vizat prevenirea infracţiunilor cotra patrimoniului. Astăzi, pe 28 septembrie, tema aleasă a fost prevenirea delincvenţei juvenile în şcoli. Pe 28 septembrie, începând cu ora 10.00, vor avea loc acţiuni în Parcul Chindia, pe tema prevenirii victimizării minorilor. Pe 29 septembrie, tema propusă este prevenirea traficului de persoane, iar ultima zi a campaniei, 30 septembrie, este dedicată educaţiei rutiere.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite