Târgovişte: Magdalena Bărbieru a învins în lupta cu kilogramele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Magdalena Bărbieru a învins în lupta cu kilogramele
Târgovişte: Magdalena Bărbieru a învins în lupta cu kilogramele

Magdalena Bărbieru a dovedit ei şi celorlalţi că dieta echilibrată şi mişcarea pot ţine kilogramele la distanţă.  A reuşit să slăbească peste 50 de kilograme şi de patru ani se menţine la o greutate constantă. Transmite tuturor că se poate orice cu voinţă.

Pentru Magdalena Bărbieru kilogramele în plus au fost dintotdeauna o mare problemă şi recunoaşte că fără ajutor specializat nu ar fi reuşit performanţa de a slăbi 52 de kilograme în doi ani de dietă echilibrată şi mişcare zilnică.

Probleme cu greutatea au fost încă din copilărie. Cântărea cu peste zece kilograme mai mult faţă de ceilalţi copii, iar în adolescenţă situaţia s-a agravat. Kilogramele se acumulau, iar dietele drastice pe care le ţinea nu aveau efectul scontat decât pentru o perioadă scurtă de timp, apoi cântărea mai mult decât atunci când începuse regimul.

Se simţea tot timpul complexată

Greutatea ajunsese să o complexeze şi evita să mai iasă cu prietenii sau să aibă o viaţă socială normală.

 „Tot timpul am fost complexată şi frustrată. Evitam să ies la petreceri, să ies cu prietenii. După aceea, am trecut la altă etapă. Am încercat să epatez, să ies în evidenţă, tocmai din cauză că eram complexată. Asta mai ales în adolescenţă. Mie îmi plăcea să dansez şi probabil că eram caragioasă, de multe ori, mă simţeam ca un balon”, îşi aminteşte Magdalena.

După ce a încheiat studiile universitare la Bucureşti a revenit în oraşul natal şi kilogramele au început să se adune şi mai mult, ca în final să conştientizeze că avea peste 90 de kilograme. Avea 26 de ani şi vroia să se termine cu această luptă pe care o pierdea permanent. A apelat la ajutor specializat, la kinetoterapeutul Ecaterina Olteanu. Prin mişcare, sport şi o dietă lejeră a reuşit să scape de 30 de kilograme.

A ajuns la 125 de kilograme

Magdalena spune că doar comoditatea a readus din nou în prim plan complexul kilogramelor în plus. A lăsat la o parte tot ce învăţase de la specialist, iar alimentaţia dezordonată a dus la o greutate pe care nu o mai atinsese până atunci. Cântărea 120 de kilograme, iar atunci când a văzut realitatea crudă arătată de cântar a decis că trebuie să facă ceva în acest sens.

„ M-am căsătorit şi nu am mai fost atentă la dietă, la modul de alimentaţie, am redus şi orele de sport şi a început să se vadă. Am rămas însărcinătată şi am plecat pe premisa că se mănâncă pentru doi şi am reuşit să fac din mine două persoane, plus copilul, ajungând  la 100 de kg, mai ales că nu am avut voie să fac sport din motive medicale. Creşterea în greutate nu s-a oprit aici. După ce am născut am ajuns la 120 de kilograme”, spune Madgalena.

Înapoi la specialist

Târgovişteanca spune că era de nerecunoscut şi a apelat, din nou, la kinetoterapeutul Ecaterina Olteanu, care o ajutase să slăbească şi în trecut.

Specialistul a determinat-o să renunţe la dietele drastice şi haotice pe care le ţinea din când în când şi i-a recomandat un plan de alimentaţie, minerale şi vitamine şi mişcare în fiecare zi. Aşa a slăbit 52 de kilograme ajungând la greutatea de 68 de kilograme.

„Nu aveam voie să sar peste micul dejun, care trebuie să fie consistent. Sunt indicate cerealele integrale cu lapte degresat sau pâine integrală cu legume sau proteine. Prânzul era unul lejer. De obicei erau supe de legume, friptură de pui sau de vită şi o dată sau de două ori pe săpătmână peşte. După-amiaza un fruct şi seara o friptură cu salată. Făceam cel puţin o oră de aerobic pe zi. Nu mâncam deloc dulciuri, nu beam băuturi dulci şi carbogazoase”, a adăugat târgovişteanca.

În fiecare zi face sport

Magdalena spune că greutatea excesivă i-a adus mari probleme de sănătate, întrucât coloana vertebrală şi articulaţiile erau suprasolicitate. Primele 30 de kilograme le-a dat jos în aproximativ un an, iar celelalte tot în aproximativ un an.

Îşi menţine greutatea constantă timp de patru ani, iar acum mişcarea a devenit un adevărat hobby. Toţi cunoscuţii ştiu că între orele 9.00 şi 10.00 dimineaţa este la sală, să facă sport. Târgovişteanca sfătuieşte pe cei cu probleme de greutate să apeleze la ajutor specializat, să nu le fie teamă de efortul pe care îl vor depune, să facă mişcare multă şi să mănânce sănătos. 

Atrage atenţia că este greu să fie menţinută greutatea constantă, pentru că trebuie schimbat stilul de viaţă. Altfel, eforturile vor fi în zadar.

Întrebări şi răspunsuri

Aveţi să o fetiţă. Cât de atentă sunteţi la alimentaţia copilului?

M.B: Având în vedere că are un exemplu în familie, ea ştie clar ce alimente sau băuturi nu sunt bune. Mănâncă dulciuri ca orice copil, dar după ora 17.00 nu mai mănâncă. Preferă dulciuri de casă. Nu o opresc să mănânce, nu-i impun să renunţe, dar regula este că după ora 17.00 nu se mai consumă astfel de alimente. Nu gătesc cu multă sare, prăjit, mai mult la cuptor, fiert, aşa că fetiţa mea este, deocamdată, ferită de tentaţii.
Au fost momente în care aţi vrut să renunţaţi în lupta cu kilogramele?

M.B: Da, aceste moment veneau după dietele drastice. Atunci, după ce mâncam normal, acumulam într-o zi chiar şi două kilograme. Aceasta este marea greşeală a dietelor minune. După ce termini dieta, se asimilează mai multe kilograme decât ai pierdut. Normal că au fost moment grele, dar trebuie să fiin convins că sănătatea ta merită acest effort. Până la urmă vorbim despre calitatea vieţii.

Ce îi place

Iubesc dansul, comunicarea, să petrec timpul cu fetiţa mea, să mă implic în toate activităţile ei, să plec la munte cu cortul, să fac prăjituri. Îmi ies bine torturile de orice fel, de forme diferite. Le prepar, dar nu le gust.

Ce nu îi place

Minciuna. Sunt o persoană pozitivă, dar nu suport minciuna şi ipocrizia. Nu suport mizeria din jurul nostru, mentalităţile învechite, lucrurile depăşite, ura, persoanele rele, răutatea gratuită.

Profil:

Născută: 29 septembrie 1971, Târgovişte
Studii: Facultatea de Instalaţii Bucureşti
Familie: căsătorită, o fetiţă de 9 ani

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite