Târgovişte: Magazinele, salvate de reduceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Târgovişte: Magazinele, salvate de reduceri
Târgovişte: Magazinele, salvate de reduceri

Cel mai bine se vând articolele de îmbrăcăminte. Vânzările la haine şi încălţăminte au crescut cu 30-40% pe fondul reducerilor de preţ. Sezonul discount-urilor se încheie pe 31 octombrie.

Perioada de reduceri, care a început pe 1 august, a readus clienţii în magazinele de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Ideea că poţi cumpăra produse cu reduceri de preţ de la 20% şi până la 80% i-a determinat pe târgovişteni să se uite mai atent prin rafturile magazinelor şi să achiziţioneze lucruri pentru care nu ar fi plătit 100 sau 70 de lei.

“Sunt preţuri foarte bune. Dacă ai timp să te uiţi atent şi să cauţi prin magazine, chiar poţi pleca acasă cu haine ieftine. Am luat un hanorac grosuţ cu doar 30 de lei şi până acum nu-l găseai sub 70 de lei”, a declarat Adela Ion, o târgovişteancă de 31 de ani.

“Nu am rezistat tentaţiei şi am cumpărat o bluză cu 48 de lei. O văzusem mai demult, dar nu am vrut să dau pe ea aproape 70 de lei. Intru acum mai des în magazinele care au afişate reduceri”, ne-a spus Oana Bogdan, în vârstă de 38 de ani.

Vânzări mai mari cu 30-40%

Şi comercianţii spun că vânzările foarte mici din acest an au crescut cu 30-40% în această lună, pe fondul reducerilor.

 “Se vinde mult mai bine acum, cu reduceri de preţ. Aproximez o creştere de 30%. Chiar se simte. Am dat tricourile cu mânecă lungă, pantalonii, mai avem doar un trening pentru preşcolari”, a precizat Ştefania Petre, vânzătoare într-un magazin cu articole de îmbrăcăminte pentru copii din zona centrală.

“Acum, cu reducerile, am avut cu aproape 40% mai mulţi cumpărători. Acest lucru ne ajută foarte mult pentru că anul acesta vânzările au scăzut considerabil”, a declarat Ioana Marin, vânzătoare într-un magazin de îmbrăcăminte din micro 9.

La Primăria Târgovişte, şi-au anunţat dorinţa de a oferi articole la preţuri reduse 16 societăţi comerciale. Dincolo de notificare, acestea au depus o listă de inventar şi procentele cu care preţul va fi redus. Perioada de reduceri se încheie pe 31 octombrie, iar magazinele care fac reduceri trebuie să depună cererea la primărie cu 15 zile înainte de a începe să diminueze preţurile.

Cele mai multe magazine care au anunţat că intră în sezonul de reduceri sunt cele care vând articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Astfel, puteţi cumpăra o cămaşă sau o bluză cu 30 - 40 de lei în loc de 60-70 de lei, o pereche de pantaloni cu 60 – 70 de lei, faţă de 100-120 de lei înainte, şi o pereche de sandale cu 50 de lei, deşi la începutul verii era 100 de lei.

Promoţiile la încălţăminte sunt însă variate. De exemplu, dacă luaţi o pereche de pantofi de vară, sunteţi scutiţi de jumătate din preţul unei alte perechi. Prin urmare, dacă timpul vă permite, puteţi merge la o repriză de shopping şi veţi lua produsele la care aţi visat chiar şi cu jumătate din preţul de până acum.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite